https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Pričel se je Grossmannov festival

Ljutomer, 16.07.2013 ob 8:00  

V Kulturnem domu Ljutomer se je v ponedeljek, 15. julija, z razstavo Rdeča telesa, s predstavitvijo vin in vinarjev in s projekcijo britanskega filma Byzantium v režiji Neila Jordana začel 9. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina.


Od včeraj je tako na ogled razstava dveh priznanih umetnikov. Fotograf Matjaž Tančič se predstavlja z izbranimi 3D fotografijami. Naslov njegove zbirke je “Telesa”. Drugi umetnik je priznani ilustrator Blaž Porenta, ki predstavlja zbirko “Rdeča”.

Na včerajšnji otvoritvi festivala je potekala tudi predstavitev vin in vinarjev, ki letos tekmujejo za naslov Vinskega šampiona Hudega mačka. Vrhunska vina so v pokušino ponudili P&F (Laški rizling Ljutomerčan 2011, Traminec Jeruzalem Ormož 2012), Vinogradništvo družina Kos (Šipon 2011), MiroVino (XL 2010), Vino Lovrec (Sivi pinot 2012), Zlati grič (Renski rizling 2012), KZ Metlika (Rumeni muškat 2012), Turistična kmetija Hlebec (Rumeni muškat 2012) in Radgonske gorice (Traminec 2012).

Uvod z britanskim filmom Byzantium v režiji Neila Jordana

Sledila je slovenska premiera novega filma oskarjevca Neila Jordana Byzantium, s katerim so uradno pričeli s filmskim programom letošnjega festivala. Za njim so si obiskovalci lahko ogledali že prvi celovečerec iz tekmovalnega programa Hudi maček, britansko črno komedijo Vas Lahko ubijem, ki jo je napovedal režiser Stuart Urban.

Kino »Pri Hudem mačku« je včeraj na ogled ponudil kratke filme iz programskega sklopa Panonsko podzemlje, ki jim je sledil prvi film iz tekmovalnega programa Hrupni maček, srbski dokumentarec Gugalnica.

Več o festivalu si lahko preberete na uradni spletni strani www.grossmann.si.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.