https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

AVTOMOBILIZEM

Na svet »prijokal« že 3-milijonti Audi A3

Ingolstadt, 17.7.2013  

 V Ingolstadtu so včeraj dosegli pomemben jubilej, ker so Nemci izdelali trimilijonti primerek modela A3, ki je namenjen neznanemu kupcu. V primeru Audijevega jubilanta gre za belo obarvani A3 sportback 2.0 TDI quattro …

Z modelom A3, ki se je na tržišču pojavil leta 1996, je znamka Audi dobila prvega serijskega predstavnika avtomobilov iz tako imenovanega 'golfovega' razreda (evropski C segment, spodnji srednji razred), ki je tudi v današnjih časih najbolje prodajani audi, ker v Ingolstadtu vsak dan nastane približno 700 novih primerkov modela A3.

Zaenkrat so bili pri kupcih najbolje sprejeti predstavniki druge generacije (A3 (8P in 8P II)), ker so od leta 2003 do konca leta 2012 izdelali skoraj 2 milijona takšnih kombilimuzinskih audijev. Lani so Nemci izdelali 152.993 primerkov modela A3, ki ga je v letošnjem februarju nadomestila tretja generacija (A3 8V) tega cenjenega modela. Najmanj uspešna je bila prva generacija modela A3 (8L), ki je od leta 1996 do konca leta 2003 pritegnila nekoliko manj kupcev (približno 913.000 izdelanih primerkov).

www.avto.info

Foto: Audi

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.