https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Občina Šalovci: Po kapljicah izboljšujejo občinski proračun

Šalovci, 29.07.2013 ob 12:00  

V četrtek je potekala 23. redna seja občinskega sveta Občine Šalovci, na kateri so svetniki sprejeli sklep o sistematizaciji delovnih mest v vrtcu Domanjševci in o priznanjih Občine Šalovci ter sprejeli spremenjeni Odlok o ustanovitvi skupne občinske uprave »Medobčinska inšpekcija in redarstvo«.


Občinski svet je potrdil Poročilo o poslovanju za obdobje od 1.1. do 30.6.2013. V prvem polletju je imela občina 668.703 EUR prihodkov in 601.294 EUR odhodkov. Iz navedenega sledi, da znaša proračunski presežek v bilanci 67.409 EUR. Večinoma prihodkov, kar 88%, so dosegli iz naslova iz naslova davčnih prihodkov. Največji delež odhodkov pa zajemajo tekoči odhodki in transferi posameznikom, gospodinjstvom, neprofitnim organizacijam in ustanovam ter prenesena sredstva drugim občinam, javnim skladom in javnim zavodom.

Občinski svetniki so sprejeli tudi sklep o sistematizaciji delovnih mest v vrtcu Domanjševci za naslednje šolsko leto v skladu z dejansko zasedbo delovnih mest in sklep o podelitvi priznanj Občine Šalovci. Komu so svetniki letos namenili plaketo in priznanja Občine Šalovci pa bomo poročali po slavnostni seji občinskega sveta Občine Šalovci, ki bo 11. avgusta pri vaško gasilskem domu v Budincih.

Medobčinska inšpekcija in redarstvo

Svetniki so sprejeli tudi odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o ustanovitvi organa skupne občinske uprave »Medobčinska inšpekcija in redarstvo«. Bistvena sprememba tega odloka je, da vodenje skupne uprave namesto tajnika sedežne občine, prevzame uradnik na položaju, kot vodja skupne uprave, ki nima mandata. Prav tako so določili, da bo župan sedežne občine lahko imenoval in razreševal vodjo skupne uprave, sprejemal kadrovski načrt, program dela in finančni načrt skupne uprave, nadzoroval delo ter dajal usmeritve na podlagi predhodnega soglasja vseh in ne večine županov občin ustanoviteljic, kot je bilo določeno v prvi obravnavi. Sodelujoče občine pa so Občina Cankova, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kuzma, Moravske Toplice, Puconci, Rogaševci, Šalovci in Tišina.

Na seji je Damir Jošar predstavil Letno poročilo o delu Medobčinske inšpekcije in redarstva za leto 2012. Poudaril je, da so v letu 2012 obravnavali 1112 zadev, od tega sta medobčinska inšpektorja obravnavala 791 zadev, medobčinski redar pa 321 zadev. Od tega so v Občini Šalovci obravnavali 112 zadev, večkrat so ukrepali le v občinama Moravske Toplice in Puconci.

Več fotografij v spodnji galeriji...

  Fotogalerija

  Komentarji

  info_outline

  Opozorilo

  Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

  Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

  Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.