https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Denar nezakonito odtekal na račun nekdanjega svetnika Marjana Kranerja?

Sveti Jurij ob Ščavnici, 02.08.2013 ob 0:00  

Predsednik nadzornega odbora (NO) občine Sveti Jurij ob Ščavnici Andrej Vrzel je ob podrobnejšem pregledu proračunskih kontnih postavk za preteklo leto, povezanih z upravljanjem kulturnega doma in kulturno-promocijskega centra prišel do zanimive ugotovitve, da je denar iz proračuna šel na račun bivšega člana občinskega sveta Marjana Kranerja. 


Ob predstavitvi poročila je Vrzel opozoril, da so v povezavi z upravljanjem objektov nastali stroški v višini 8696 evrov in pri kontroli obeh kartic je NO ugotovil, da gredo izplačila za upravljanje elektro in strojnih inštalacij kulturnega doma in kulturno-promocijskega centra. To delo naj bi izvajalo podjetje Elektro servis Miklošič, dejansko pa je plačano delo nekdanjega svetnika Marjana Kranerja, saj je s to fakturo prikazano plačilo za nekaj povsem drugega, je dejal Vrzel, ki obenem meni, da gre za kaznivo dejanje, saj je k dokumentaciji priložena priloga k računu za posamezen mesec iz katerega je razvidno število porabljenih ur za izvedbo teh del, ter, da občinski svetnik ne more izvajati nobenih del za občino. Na tem dokumentu pa ni navedeno, na katero naročilnico se sklicuje, prav tako ni navedeno katera pravna oseba izvaja storitev. NO je našel tudi nekatere račune, povezane s stroški košnje trave na pokopališču in še nekaterimi deli. Tudi ta dela je opravljal Kraner, čeprav jih izvajajo javni delavci, je dejal Vrzel.

Marjan Kraner

Župan Anton Slana je glede očitkov NO, povezanih z dejanji nekdanjega svetnika, prosil za odgovor Komisije za preprečevanje korupcije. Pooblaščenka za nasprotje interesov Sergeja Oštir je odgovorila, da občina ne sme naročati blaga, storitev in gradenj pri samostojnem podjetniku, katerega nosilec je občinski svetnik, ki v tej občini opravlja svojo funkcijo. Slana je od Oštirjeve želel tudi odgovor na vprašanje, ali lahko občinski svetnik, ki je zaposlen pri samostojnem podjetniku, opravlja dela za občino. Oštirjeva odgovarja, da v konkretnem primeru dela za občino opravlja samostojni podjetnik kot subjekt, v katerem je zaposlen občinski funkcionar, in je skladno z Zakonom o integriteti in preprečevanju korupcije dopustno. Ne sme pa sodelovati v nobeni izmed faz odločanja o sklenitvi in izvedbi postopka ali posla s strani občine na tem mestu je potrebno opozoriti na določbe o dolžnem izogibanju nasprotju interesov. Vrzel pa meni, da bi Kraner kot samostojni podjetnik, če bi bil izbran z javnim naročilom, lahko izstavljal račune občini za opravljene storitve, če pa bi izvajal storitve kot občan, pa bi morala občina z njim skleniti podjemno pogodbo. Vrzel je z članoma NO Jelko Hodnik in Jožefom Lančičem izrekel pozitivno mnenje s pridržkom k zaključnemu računu za leto 2012.

Vir: Časnik Večer

 

    Komentarji

    1. gost
      02.08.2013 ob 14:30 RobinHood gost

      Župan, TAKOJ odstopi! Kje so moralna načela? Klemenčič KPK, Pomurje te nestrpno pričakuje.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.08.2013 ob 17:03 Kr nekdo gost

      Če bi šli še malo dlje brskat, bi našli še več takih informacij :-(

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.08.2013 ob 15:13 nevoščljiv in korekten gost

      to je samo kapljica proti tisočem hektolitrov ki so šli v zasebne žepe da dolgov ne omenjamo

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.08.2013 ob 12:20 prlek gost

      To je le kapljica v morje, javni delavci zanj delajo drva, kosijo travo v vinogradu, .......

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.