https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Študentska organizacija zbira podpise za referendum

27.10.2010 ob 12:09  

Na Študentski organizaciji Slovenije (ŠOS) so z današnjim dnem pričeli zbirati 2.500 podpisov, potrebnih za razpis naknadnega zakonodajnega referenduma.

Zakon o malem delu (ZMD) je po mnenju ŠOS izjemno škodljiv, tako za dijake in študente kot tudi za brezposelne in redno zaposlene delavce. Študenti bodo med zbiranjem podpisov za referendum spremljali tudi obravnavo ZMD na seji Državnega sveta. ŠOS pričakuje sprejem veta Državnega sveta, saj je Državni svet predhodno že podal negativno mnenje na ZMD.

Foto: www.student-info.net

Šoba: "Upamo na veto Državnega sveta"

»Do sedaj se je izkazalo, da je tako slabo pripravljen zakon, brez podpore socialnih partnerjev, padel tudi na referendumu. Ker menimo, da lahko prihranimo 4 milijone evrov davkoplačevalskega denarja, ki bi predstavljal predrago zaušnico ministru Svetliku in vladi, upamo in verjamemo v veto Državnega sveta,« je poudarila predsednica ŠOS Katja Šoba.  

ŠOS: Številko inšpektorjev je nerealno

ŠOS še vedno vztraja pri zaporednem sprejemanju in spreminjanju zakonodaje, saj je po njihovem mnenju študentom najprej potrebno zagotoviti primeren štipendijski sistem. "Zakon o štipendiranju je šele v javni obravnavi, medtem ko so tudi nekateri poslanci zahtevali predhodno ureditev področja štipendiranja pred sprejetjem ZMD," pravijo na ŠOS.

Trenutni ureditvi je minister dr. Ivan Svetlik najbolj očital slab nadzor in izkoriščanje, zato se veliko govori o enotni evidenci vpisa, ki bo ključno orodje nadzora pri ZMD. "Vendar enotne evidence vpisa ZMD v sprejeti obliki ne predvideva več, prav tako je nejasno tudi, ali se bo povečalo število inšpektorjev. Teh je zgolj 80 in bodo morali nadzirati potencialnih 800.000 malih delavcev v preko 140.000 podjetjih in organizacijah," še dodajajo na ŠOS.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. cvetko
      02.11.2010 ob 20:50 cvetko

      Študenti????????????

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.