https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-PROFIL

Rok Buzeti: Moraš ga imeti v krvi

 

Mlad prekmurski nogometni talent, ki se je s priljubljenim športom začel ukvarjati v ranih otroških letih. Svoje prve nogometne korake je naredil v nogometni šoli Phoenix in Bakovcih, nakar so sledili Mura, Maribor, Zavrč, Veržej in Nafta Lendava, kjer trenutno tudi igra.

Kljub prepoznavnosti ostaja skromen in se trudi, da bi dosegel čim več  na področju nogometa, obenem pa končuje tudi šolanje. Nogomet mu pomeni neizmerno veliko in tako je za naš portal spregovoril o svojih dosedanjih izkušnjah v nogometu ter željah za prihodnost.  

Za nogomet ga je navdušil oče 

Svojih nogometnih začetkov se Rok Buzeti še kako dobro spomni. Začel je pri šestih letih v nogometni šoli Phoenix, ki jo je takrat vodil Vladimir Vlaškalič. Takrat se je tudi prvič resneje seznanil z nogometnimi veščinami.  Za ta šport pa ga je v največji meri navdušil oče, ki je tudi sam bil nogometaš v mlajših letih. 

Brez talenta ne gre  

Zaenkrat Rok še ne meni, da je uspešen, se pa zavzema, da bi to enkrat postal. Ključ do uspeha v nogometu je po njegovem mnenju v trdem delu in trudu, ki ga kažeš na treningih. Nogomet se kot vse drugo da naučiti, kot pravi Rok, vendar le z veliko vloženega truda in številnimi treningi. »Je pa dejstvo, da brez talenta v vrhunskem športu ne gre. Preprosto ga je potrebno imeti v »krvi«, če hočeš doseči nekaj več.  Če imaš pošten odnos do dela, se ti to slej ko prej obrestuje,« je prepričan 22-letni Bakovčan. 

V Mariboru postavljen na realna tla

Kot največji uspeh si Rok šteje oba  prestopa v naša prvoligaška kluba, Maribor in lendavsko Nafto. Največ mu je pomenil in tudi prinesel prestop v Maribor, ampak predvsem zato, ker ga je postavil na realna tla. Pravi, da je bila to najboljša šola, kako se človek ne sme prehitro sprijazniti z doseženim, ampak se je potrebno vedno znova in znova truditi ter dokazovati za nekaj več, nekaj boljšega. »Podobne napake si več  ne morem privoščiti,« pravi Rok, je pa  vesel, da mu pri tem pomaga njegov zdajšnji trener Damir Rob, ki je še kako dobro seznanjen z njegovim primerom. Veliko se namreč pogovarjata prav o tej temi, in Rok mu je zelo hvaležen, da ga vedno znova opominja in motivira ter mu tako pomaga v nogometnem razvoju.

Timski duh je neprecenljiv 

Nogomet je ekipna igra, zato je pomen timskega dela in dobrega timskega duha neprecenljiv. Le dobro sestavljena in uigrana ekipa je lahko uspešna. »Pri uspešnih ekipah pa do izraza pridejo tudi dobri igralci. Pri slabih ekipah oz. tistih, ki ne igrajo »ekipnega« nogometa, tudi odlični igralci ne pridejo do izraza. Zato se  je slehernemu igralcu tako za individualni kot tudi kolektivni uspeh potrebno posvetiti in podrediti celotni ekipi.  Pri nogometu je potrebno imeti »čisto« glavo, kar pomeni, da je potrebno odmisliti vse stvari, ki te bremenijo in se stoodstotno posvetiti igri. Če ti to ne uspe, je boljše, da se ne odpraviš na igrišče,« še doda. Na žalost je bilo tudi pri Roku nekaj slabih dni, kar se je poznalo pri poteku njegove dosedanje nogometne poti, vendar je prepričan, da so ti časi za njim.

Oddih na morju je le želja

Trenutno si svojega življenja brez nogometa Rok ne more predstavljati. Ne le, da mu nogomet predstavlja zaslužek, ampak je v vseh pogledih pomemben člen v njegovem življenju. V zvezi z nogometom si je zadal visoke cilje, ki jih bo tudi skušal uresničiti. Navsezadnje pa prizna, da nogometa  ne bi igral, če pri tem ne bi užival.

Ukvarjanje z nogometom na profesionalni ravni zahteva številna odrekanja. Velikokrat se je potrebno usmeriti k počitku kot pa se pridružiti zabavi s prijatelji. Prav tako si v poletnih mesecih ne more privoščiti oddiha na morju, ampak se namesto tega vsak dan poti na treningih. Vendar Rok kljub napornim treningom še najde dovolj časa za druženje s punco in prijatelji, obenem pa študira ekonomijo. 

Z igranjem na slovenskem prizorišču se da zelo dobro živeti 

Kot nam razloži, zaradi vedno manjših proračunov slovenskih klubov dobivajo vse več priložnosti za dokazovanje mladi nogometaši, kar pomeni, da je veliko lažje uspeti in se prebiti na prvoligaško sceno kot pred leti. »Z igranjem na slovenskem prizorišču se da zelo dobro živeti, vendar pa si ne moreš zagotoviti zadostnega zaslužka, ki bi ti omogočal finančno varnost tudi po končani karieri,« še pove.

V roku treh let želi magistrirati

Trenutno se Rok osredotoča na čim boljše predstave za lendavsko Nafto, s katero ga pogodba veže do 31. decembra 2011. Po izteku le-te se bo pokazalo, kaj mu bo vse skupaj prineslo. »Dejstvo je, da se mi nikamor ne mudi – pustimo času čas.  Ker sem tik pred diplomo, razmišljam tudi o tem, da bi v naslednjih dveh, treh letih skušal opraviti še magisterij,«  nam zaupa o svojih načrtih za prihodnost. Rok je mnenja, da je nesmiselno govoriti o imenih, želi pa si, da bi igral za takšen klub, v katerem bi lahko še bolj napredoval.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. cvetko
      01.11.2010 ob 17:05 cvetko

      Odličen prispevek.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.