https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

15. Turistično kmečke igre - letos bodo sprožile salve smeha v Skakovcih

09.08.2013 ob 12:00  

Prihajajo tradicionalne 15. »Turistično – kmečke igre«, ki bodo letos zopet potekale  v duhu  zabave, športne tekmovalnosti, predvsem pa sproščenega vzdušja – tokrat v Skakovcih. Šaljive igre, ki bodo sprožile salve smeha in navijanja, igrala za otroke in slastne palačinke, predstava Macho in Mejke in še več lahko pričakujejo obiskovalci letos - nam je povedal Matej Miholič, oranizator letošnjih iger. »Piko na i« bo dala dobra hrana in pijača, ko bodo svojo noč obiskovalci lahko podaljšali ob glasbi ansambla Atlanta.


Zdaj že lahko rečemo tradicionalne, letos celo 15. Turistično – kmečke igre zapovrstjo. Pa vseeno za tiste, ki ne vedo: Kaj »Turistične – kmečke igre« so?

Pred 15. leti je bila sprožena pobuda, da začnemo s turistično-kmečkimi igrami, katerih namen je predvsem druženje in zabava udeležencev ob šaljivih igrah, saj si ob današnjem življenjskem tempu le redkokdaj vzamemo čas za te stvari. Sama prireditev je najbolj množično obiskana prireditev v naši občini, ki privabi številne obiskovalce  iz okoliških krajev. Na sami prireditvi pričakujemo okrog 2.000 obiskovalcev, za katere bomo tudi ustrezno poskrbeli, da se bodo lahko brezkrbno zabavali in tudi okrepčali ob dobri pijači in jedači v prijetni senci jelš in šotorov.  

Lansko leto ste pripravili raznovrsten program. Kaj imate v načrtu letos? Katere ekipe bodo sodelovale letos?

Letos se bo pomerilo 8 domačih ekip iz Občine Cankova (Domajinci, Gerlinci, Gornji Črnci, Korovci, Krašči, Topolovci, Cankova, Skakovci) in gostujoča ekipa Šmarjeških toplic, s katero imamo stkane dobre prijateljske vezi in že skoraj od začetka sodelujejo na tej prireditvi.

Ekipe se bodo pomerile v petih šaljivih igrah: prenos vode z gumijastimi škornji, slalom s samokolnico, prenos žogice v krožniku, spretnost s špageti, prenos jabolk.

Kot vezna igra za malo močnejše bo potekalo metanje kamna.

Šaljive igre znajo biti zelo zabavne in privlačne – kaj pripravljate letos takega, da boste nasmejali vpletene do solz – tiste, ki bodo sodelovali in tiste, ki bodo zgolj gledalci?

Naša želja je bila, da bodo tekmovalci tekmovali v zabavnih igrah, ki bodo gledalce nasmejale in da bo izid odvisen tako od spretnosti tekmovalcev kot od kančka sreče. Predvsem prenos vode z gumijastimi škornji, bo verjetno tista igra, ki bo izzvala največje salve smeha.

Svoj »piskrček« k dobri volji, pa bosta dodala tudi Macho in Mejke, sedaj že znana prekmurska komedijanta, ki nedvomno znata poskrbeti za obilico dobre volje in smeha s svojimi predstavami. Kaj pripravljata tokrat pa naj za enkrat ostane skrivnost.

Vsi gledalci pa bodo imeli priložnost preizkusiti vzdržljivost v jahanju mehanskega bika.

Pripravljate kakšno posebnost – morda bo kakšna igra tudi nekoliko bolj adrenalinsko - tekmovalno nagnjena?

Vedno je na naših igrah ena igra kot vezna-povezovalna, ki poteka ves čas prireditve. V preteklosti je bilo to vlečenje vrvi ipd. Letos pa smo se odločili, da bo to metanje kamna. Tekmovali bodo tekmovalci starejši od 35 let. Vsaka ekipa bo imela po 4 moške in ženske tekmovalce, ki bodo metali kamen v daljino. Kamen za moške je težak cca. 8 kg, kamen za ženske pa cca 4 kg. Verjamem, da bo pri tej igri še posebej tekmovalno, saj si bo ekipa, ki bo zmagala v tej igri, priborila naziv in pokal najmočnejše ekipe.

Ob tovrstnih igrah je vzdušje ponavadi zelo zanimivo. In je bilo tudi lansko leto tako po našem opažanju – ko se združijo zabava, smeh, športna tekmovalnost in navijanje gledalcev, postane med obiskovalci zelo živahno in sproščeno. Letos verjetno pričakujete podobno.

Seveda, na tej prireditvi je vedno veselo vzdušje, za kar poskrbijo tekmovalci, ki s svojo borbenostjo, požrtvovalnostjo in tudi nerodnostjo poskrbijo za obilico smeha. Seveda pa svoje dodajo tudi gledalci, ki z navijanjem pripomorejo k boljšemu vzdušju. Tudi letos bo zagotovo zelo živahno.

Se ekipe posebej za tovrstne igre pripravljajo?

Vse ekipe so bile že pred dobrim mesecem dni seznanjene z igrami in verjamem, da se tudi intenzivno pripravljajo na njih.

In program za otroke? S čim boste poskrbeli , da  tudi njim ne bo dolgčas?

Seveda bo poskrbljeno tudi za najmlajše. Le-tem bodo na voljo brezplačna napihljiva igrala. Posladkali pa se bodo lahko tudi s slastnimi palačinkami.

Navsezadnje pa sta ob takih igrah žeja in lušti po dobri hrani nekako vzporedna. Kako je poskrbljeno na tem področju?

Vsekakor bo poskrbljeno za hladno pijačo v teh vročih dneh po dostopnih cenah. Kar se tiče kulinaričnega dela, pa smo se odločili, da bodo obiskovalcem na voljo Skakovske lejtance (perutničke na žaru), dobri dunajski zrezki z domačo krompirjevo - zeljno prilogo in slastni hamburgerji na katere prisegajo mlajši obiskovalci. Prav tako pa bodo na voljo pristni domači langaši, ki ga bodo pripravljale domače gospodinje.

Očitno bo dovolj energije – tako za tekmovalce, kot za navijače. Sigurno bo tudi dobra glasba, ki bo vse prisotne spravila  spravila na noge, da bodo ostali dolgo v noč. Koga  gostite letos?

Zabaval nas bo domači ansambel Atlanta, tako, da se bodo lahko vsi prisotni zavrteli ob zvokih popularne glasbe.

Bi na koncu še kaj dodali?

Vljudno vabljeni vsi obiskovalci od blizu in daleč, da skupaj preživimo prijetno nedeljsko popoldne. Zabava in smeh sta zagotovljena, vsi sreče željni pa bodo lahko preizkusili svojo srečo  tudi v srečelovu z lepimi nagradami in ugibali težo pujsa, ki ga bo srečnež, ki bo najnatančneje predvidel njegovo težo, odnesel domov.

Prav tako ne bo težav s parkiranjem, saj bo v bližini zagotovljeno dovolj parkirnih prostorov, kot kaže, pa nam bo  sedaj tudi vreme naklonjeno. Se vidimo v nedeljo v športno-rekreacijskem centru Skakovci.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.