https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

FOTO: Teleing Pomurje klonilo proti Uniji Racibórz s 3:1

Lendava, 8.8.2013  

Danes so se začele kvalifikacije za Žensko ligo prvakov. Nogometašice Teleing Pomurja so takoj v prvem krogu v Lendavi moči merile s favoritom skupine, Unio Racibórz iz Poljske in izgubile s 3:1. Tekmo si je ogledalo 500 ljubiteljev nogometa.

Teleing Pomurje: Puš, Ketiš, Vrabel, Erman, Benak, Rogan, Conjar, Eržen, Tibaut, Rola, Nikl. Klop: Pavlovski, Zelko, Misja, Marič, Prša, Kozar in Črnko.

Unia Racibórz: Antonczyk, Gornicka, Konsek, Chudzik, Zelazko, Lešnik, Chinasa, Grzwynska, Wišniewska, Kasperska in Zdunek. Klop: Wilk, Kamczyk, Jaszek, Rozmus, Wieczorek in Fidos.

Glavna sodnica: Pernilla Larsson (SWE)

ZAČETEK TEKME!

11.min: V prvih desetih minutah bolj ali manj otipavanje z obeh strani, Poljakinje so na začetku tekme nevarnejše, pripravile so si nekaj udarcev iz kota, na drugi strani Pomurke nekoliko rezervirano v tekmo, z nekaj napakami pri podajah.

17.min: Pomurke so se otresle začetne treme in delujejo nevarneje kot na začetku srečanja.

20.min: Zelo obetavna akcija Pomurk, Roganova je podala na levo proti Ermanovi, ki je prišla v kazenski prostor, a zaključila zelo slabo.

21.min: GOOL! 1:0 za Raciborz. Poljakinje so izpeljale hitro akcijo, žoga je prišla do Chinase, ki je matirala Puševo.

22.min: Priložnost za Pomurje, po podaji z leve strani je z glavo žogo slabo zadela Erženova.

28.min: Tokrat so Pomurke izvedle hiter napad, Conjareva je podala na levo proti Tibautovi, ki je hitro vtekla, ter ustrelila mimo vrat.

38.min: Rumeni karton je prejala Kaja Eržen zaradi prekrška nad Zdunekovo.

40.min: Sodnica je prerivanje Niklove in Chinase ocenila kot prekršek za najstoržjo kazen. Iz 11-metrov bo poiskušala Chudzikova.

41.min: GOOL! 2:0 za Raciborz. Najstrožjo kazen je uspešno realizirala Chudzikova.

KONEC PRVEGA POLČASA! Poljakinje so prvi polčas odigrale bolje od Pomurk, ki tudi niso bile brez priložnosti, vendar je rezultat 2:0 za Raciborz.

 

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA! Moštvi nadaljujeta v nespremenjenih zasedbah.

51.min: Wisniewska je stekla v napad, Puševa je zapustila vrata in žogo preusmerila v kot.

53.min: Rumeni karton je prejela Andreja Nikl.

56.min: Ermanova je podala lepo globinsko žogo v kazenski prostor, kjer je proti žogi stekla Vrablova, a si jo preslabo zaustavila in priložnost je ostala neizkoriščena.

64.min: GOOOOL! 1:2! Po podaji iz kota je z glavo zadela Andreja Nikl!

65.min: Še ena priložnost za Teleing Pomurje! Po podaji z leve strani je z glavo malenkost preko vrat ustrelila Vrablova.

72.min: GOOL! 3:1 za Poljakinje. Chinasa je sama stekla proti vratom in premagala Puševo. Hkrati menjava pri Teleing Pomurju. Kajo Eržen je zamenjala Nina Marič.

74.min: Kakšna priložnost za Teleing Pomurje! Po podaji iz prostega strela so imele dve, tri priložnosti, do žoge je na koncu prišla Ermanova, ki je imela prazen gol, a zatresla le prečko. Menjava pri Raciborzu - Zelazkovo je zamenjala Jaszekova.

80.min: Krasen strel Monike Conjar od daleč! Žoga je letela tik pod prečko, Antonczykova jo je le s težavo izbila preko vrat.

84.min: Še ena priložnost za Teleing Pomurje! Po hitro izpeljani akciji je do odprtega strela z roba kazenskega prostora prišla Tanja Vrabel, a merila mimo vrat.

85.min: Menjava pri Raciborzu. Rozmusova je zamenjala Zdunekovo.

88.min: Menjava pri Teleing Pomurju. Anja Prša je zamenjala Saro Ketiš.

90.min: Še štiri minute sodniškega dodatka.

KONEC TEKME! Unia Raciborz je premagala Teleing Pomurje s 3:1. Ne moremo mimo ne preveč bleščeče predstave glavne sodnice Larssonove in dejstva, da so nogometašice Teleing Pomurja predvsem v drugem polčasu zapravile nekaj izvrstnih priložnosti, s katerimi bi lahko spremenile potek tekme.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.08.2013 ob 1:51 g gost

      Škoda, dobra tekma, imele ste svoje priložnosti, malo preveč napak za tako tekmo, zmagamo Beloruskinje.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.08.2013 ob 8:10 gost gost

      zdaj se bar malo spistijo na realna tla, ka naj vidijo ka se zgibi tudi lejko

      2 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.08.2013 ob 8:48 lilo gost

      Ka tou ge rožice, neje zadosta biti glaven v ograček ligi

      0 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.08.2013 ob 9:30 tidin gost

      Odo san eno tekmo glejdat. Dejstvo je,ka tej ženske fuzbal resno nemreš dugo glejdate...bar za tiste,kere rejdno spremlajo/mo fuzbal. Tau je moje laično mnjenje. Nej me naraube razmete.

      1 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.08.2013 ob 10:02 tito gost

      Včeraj v Lendavi je bila vrhunska tekna. Vse je bilo na visokem nivoju, škoda za rezultat, ki bi lahko bil z malo sreče popolnoma drugačen.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.08.2013 ob 10:06 tito gost

      Tekma v Lendavi vrhunska, vse na nivojum, škoda samo za rezultat, ki bi z malo sreče lejko bil tudi drugačen, Pomurje popolnoma enakovredno Poljski ekipi.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.08.2013 ob 11:44 plp gost

      priložnost zamujena, ne vrne se nobena:):):):):):):):) zelo dobra tekma, kljub temu, ka so Poljakinje delovale veliko bolj suvereno na sredini igrišča in tudi v medsebojnih dvobojih, žal zaradi napak, ki so se zgodile, dobile prepoceni tri zadetke, v napadu žal premalo koncentracije za dosego zadetka. Jih pa jih je uničila Chimasa, vsaka čast od igralke, dala dva zadetka plus penal, v drugem polčasu pa razčistila nekaj nevarnih situacij pred svojim golom plus še rešila gol z golove črte.... malce več realizacije v napade pa zbranosti v obrambi pa bi mogle obe tekmei v beltinacj zmagate, good luck, girls:):):):)

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      09.08.2013 ob 17:43 gostu gost

      gost - gost zdaj se bar malo spistijo na realna tla, ka naj vidijo ka se zgibi tudi lejko Res so se spustila na realna tla, zdaj komaj vidijo, da lahko parirajo vsem v Evropi in da si zaslužijo več od okolja v katerem delujejo. VSAJ MALO VEČ SPOŠTOVANJA. To je ekipa, tako igralke, vodstvo, starši in vsi ostali ki delujejo v klubu, vredna da se ji pomaga, vendar se bojim, da bo na koncu Pomurje končalo isto ko MURA in MURA 05, takrat pa bomo vsi pametni, kako smo lahko tudi to zapravili.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      10.08.2013 ob 9:18 PREKMURSKI ZET gost

      Bravo dekleta, ne glede na rezultat čestitke! Kapa vam dol za dosedanje rezultate!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.