https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Na Kmečki olimpijadi v Veliki Polani preganjali kure in dojili bike

Velika Polana, 12.08.2013 ob 8:30  

Z včerajšnjim dnem je Poletni pomurski festival v Veliki Polani sklenil letošnje dogajanje. Sklepno nedeljsko popoldne sta tudi tokrat zaznamovala smeh in zabava na kmečki olimpijadi.


Za dobro voljo in obilo smeha med tekmovalci in obiskovalci je letos poskrbelo deset sodelujočih ekip. Za visoke uvrstitve so se potegovale naslednje ekipe: Boug pomagaj, Jenamena, Young Boys, Brača bez gača, PGD Brezovica, Bečarke, Bad Cats, BTK, Žižkovski jünci in Živa meja.

Največ sprenosti v igrah, kot so vožnja s 'koulami', metanje jajc, spravljanje kur čez brv, lisica na kmetiji, dojenje bika in v kmečki formuli, so pokazali člani ekipe Young Boys,  ki so le za las premagali ekipi Brača bez gača in Žižkovski jünci, ki sta si delili drugo mesto.

Ob (ne)spretnostih kmečkih olimpijcev so si obiskovalci lahko ogledali tudi kmečko senje in starodobna vozila, za glasbo pa je skrbela skupina Marki.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.