https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

TOP 10

TOP 10 bizarnih predmetov zaseženih na letališčih

16.8.2013  

Ko pomislimo na varnostne točke na letališčih, najprej pomislimo na iskanje orožja, predvsem strelnega. V ZDA so našli 828 strelnih orožij v letu 2012, 210 orožij je bilo nabitih. Poleg tega pa varnostniki na letališčih zasežejo kar nekaj nevsakdanjih predmetov.

10 Električna pištola v šminki

Lansko leto so na majhnem mednarodnem letališču v Vermontu preiskali mlado žensko, zaradi sumljive embalaže za šminko. Ko so agentje pregledali njeno kozmetiko, so odkrili, da je njena šminka v bistvu bila električna pištola s 350.000 volti, prirejena tako, da bi ostala neopažena. Takšno napravo se lahko na spletu dobi že za manj kot 25 dolarjev. Potnici so šminko odvzeli, tako da je morala ljudi pretresti s svojo lepoto.

9 Glava tjulnja

Leta 2004 so ustavili profesorja biologije, ki je v ročni prtljagi prenašal glavo tjulnja. Razložil je, da je našel mrtvega tjulnja in ga obglavil, da bi uporabil glavo v učne namen - med jemanjem snovi o morskih sesalcih. Odstranjevanje živalskih udov ni legalno, prav tako prenašanje teh organov. Na koncu so mu dovolili vkrcanje na letalo, a brez dodatne glave.

8 Heroin prekrit s čokolado

Leta 2009 so agenti na letališču Johna F. Kennedyja v New Yorku ustavili Ednyja Barza, ker je nosil velike količine čokoladic v svoji prtljagi. Po temeljitejšem pregledu so ugotovili, da gre za veliko količino heroina, skritega v embalaži čokoladic. Kup priboljškov je bila v bistvu droga, vredna 400.000 dolarjev. Na Barzovo žalost so New Yorški policisti poučeni o različnih načinih skrivanja predmetov.

7 Užitne gosenice

23. februarja letos so na letališču Gatwick v Veliki Britaniji odkrili na tisoče posušenih gosenic v prtljagi moškega, ki je potoval iz Burkine Faso. Štirje kovčki so vsebovali več kot 90 kilogramov majhnih žuželk. Čeprav je moški trdil, da so za lastno uporabo, obstajajo pravila glede uvoza posušenih žuželk v Veliko Britanijo. Žuželke so mu zasegli, na letalu pa se je moral zadovoljiti z arašidi.

6 Hallodapus

Pred štirimi leti so cariniki na letališču Newark v New Jerseyju odkrili edinstvenega slepega potnika, ki se je poskušal prebiti mimo varnostnikov. Ščurek Hallodapus se je skrival v snopu timijana iz Izraela. Oddelek za agrikulturo v ZDA je razglasil prvi pojav tega žužka na ameriških tleh. Imenovan "karantenski žužek", ta oranžna žuželka bi lahko povzročil veliko težav ameriškemu bilijonskemu kmetijstvu s širjenjem bolezni. Morda bi se morali agenti oborožiti z močnimi pesticidi.

5 Kameleonji klobuk

Leta 2002 so 17-letnico, ki je potovala iz Dubaja, ustavili na letališču Manchester zaradi zanimivega "klobuka". Nosila je redkega kameleona na rdečem šalu, kuščarja je kupila na tržnici v Savdski Arabiji. Potniki so najprej mislili, da gre za modni dodatek - dokler ni kameleon iztegnil svojega jezika. Živali je dala ime Hattie (klobuček). Žal pa so novi lastniki postali cariniki.

4 Par golobov

Avstralca, ki se je pred štirimi leti vračal iz Dubaja so ustavili, ker je imel dva goloba v kuvertah, kateri je imel skriti na mečih pod hlačnimi nogavicami. Glede tihotapljenja živali je Avstralija zelo stroga: kazni sežejo do 16 let zapora in nekaj denarne kazni.

3 Glavnik bodalo

Na majhnem letališču v Virginiji je skener zaznal čuden glavnik v torbici neke ženske. Čudna oblika ščetin je vzbudila zanimanje na ekranih. Po temeljitejšem pregledu so odkrili keramično bodalo skrito v glavniku. Ženska ga je prostovoljno predala in dovolili so ji, da se vkrca na letalo. Seveda si je morala kupiti nov glavnik.

2 Mačka iz opija

Januarja 2011 je na letališče JFK v New Yorku prispela pošiljka z dekorativnimi mačkami iz Tajske. Carniki so tovor ocenili kot "plastični vzorci". Naslovljeni so bili v območje New Yorka, a pošiljatelja niso odkrili. Agenti FBI so postali sumničavi in odprli kipce. V njih so odkrili za 9 milijonov dolarjev opija.

1 Truplo

Leta 2010 je 91-letni Curt Will Jarant potoval iz Berlina v Manchester s svojo ženo in hčerko. Gospod Jarant je bil na vozičku in trpel za Alzheimerjevo boleznijo. Zaradi očesne infekcije je nosil temna sončna očala.

Ko sta se ženski poskušali vkrcati na terminal, so delavci opazili, da moški sključeno sedi na vozičku. Rekli sta, da je v redu in da "vedno tako spi". Oblasti niso verjele, še posebej, ko so se ga dotaknili in začutili, kako mrzlo kožo ima. Ker sta se želeli izogniti plačilu za prevoz trupla, sta se sorodnici spomnili tega načrta.

Vir/foto: listverse.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.