https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

Robert Jurak s Panonsko ribo opozarja na današnjo situacijo v družbi

Ključarovci, 21.08.2013 ob 7:30  

Prleški umetnik Robert Jurak iz Logarovcev je izdelal kip PANONSKE RIBE, natančneje okostje panonske ribe, s katero skuša opozoriti na današnjo situacijo v družbi. Slednja je razstavljena v krožišču v Ključarovcih.

Umetnik, ki ima rad panonsko pokrajino in njeno dušo meni, da riba simbolizira blagostanje v družbi, z izdelanim kipom okostja panonske ribe pa želi opozoriti na to, da si moramo prizadevati, da se razmere spremenijo na boljše. Panonska riba je umetniški izdelek iz cikla PANONSKI SVET. Že lani je, ob odprtju razstave svojih kiparskih del povedal, da ribe niso »ravno lepe, so pa iznajdljive, malo zasanjane, skromne in pozitivne, saj jih vse te lastnosti ženejo naprej«.

V ribo »Negovko« je vložil 200 ur dela, ustvarjal je približno dva meseca, in kot je poudaril že na svoji razstavi, ki je letos maja potekala na negosvkem gradu, je bila izdelava problematična zgolj statično, torej tehnični del je bil malo težaven zaradi samega položaja skulpture. Riba je težka nekaj čez 600 kilogramov.

Umetnina bo nekaj časa razstavljena v krožišču v Ključarovcih, Križevci pri Ljutomeru.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.