https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Med zasegom motornega kolesa grozil policistom z ubojem

03.09.2013 ob 7:05  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali dve prometni nesreči, pet kaznivih dejanj, pet kršitev javnega reda in miru ter zasegli motorno kolo.

Na področju kriminalitete so obravnavali dve tatvini, vlom, poškodovanje tuje stvari in napad na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti. Radgonski policisti so obravnavali vlom v objekt stare šole, kjer imajo prostore različna društva. Neznanec je pregledal prostore, ukradel pa ni ničesar. Z vlomom je povzročil za 200 EVR škode. Obravnavali so še poškodovanje bankomata in tatvino nakladalnih ramp za delovne stroje. Soboški policisti so obravnavali tatvino delov iz prostorov kmetijskega gospodarstva v Martjancih. Policisti Postaje prometne policije so v Murski Soboti zaustavili voznika motornega kolesa. V postopku je bilo ugotovljeno, da vozi neregistrirano motorno kolo in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi tega mu je bilo motorno kolo zaseženo. Med postopkom se je voznik razburil in začel groziti policistom z ubojem. Zoper njega bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Javni red in mir je bil kršen štirikrat v zasebnih prostorih in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Začelo se je novo šolsko leto in s tem tudi večja prisotnost otrok v prometu. Vozniki prilagodite hitrost vožnje razmeram na vozišču in bodite še posebej previdni v bližini šol in vrtcev. Z upoštevanjem pravil vožnje prispevajte k večji varnosti v cestnem prometu.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali v bližini šol in vrtcev.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.