https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na »Naj domačiji 2013« na Hotizi veselo

Hotiza, 09.09.2013 ob 7:00  

Na Hotizi se je včeraj zbralo več tisoč ljudi, ki so si ogledali »Naj domačijo 2013«.


Na domačiji se srečamo s petčlansko družino. Najstarejša gospodarica Rozalija je že od otroštva na tem domu, delo na kmetiji pa jo je vedno veselilo. Gospodar in mož Ladislav je prišel kot zet na to domačijo iz sosednje vasi. Leta 1992 je pustil službo in se posvetil kmetovanju. Sin Vlado in vnuk Damir se danes posvečata poljedelstvu na domačiji. Vladova žena je zaposlena, vedno pa postori vse na vrtu in v gospodinjstvu. Dvorišče Balažičevih je lepo urejen prostor z leseno vrtno uto, za katero je vrt in sadovnjak. Člani družine iskreno in preprosto govorijo o življenju. Sadje in zelenjavo pridelajo sami, pripravijo pa si tudi zelo bogato ozimnico.

Na prireditvenem prostoru Nogača so v kulturnem programu nastopili Ljudski godci Hotiza in humorist Jure Juretič Jurček, za brušenje pet pa je poskrbel ansambel Spev. V sklopu prireditve so podelili še Priznanje za kmetijstvo domačiji Slavičevih iz Stare Nove vasi, Priznanje za življenjski slog dimačiji Ferenckovih iz Kobilja, Priznanje za arhitekturo Župniji Markovci, Priznanje za urejenost okolice domačiji Reiterjevih iz Gerlinec, Priznanje za naj ograček Feriju Kiralyu iz Lendave ter Posebno priznanje Frasovim iz Lešan in Dravec-Vukovim iz Turnišča.

Več fotografij v spodnji galeriji…

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.09.2013 ob 10:22 l gost

      Lep dogodek!

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.09.2013 ob 17:10 vinko megla gost

      No pa resan lep dogodek sami kmetovje z okolice se nažirajo ge bi tou vse raztiro etik naj na njivaj delajo brez veze .Le promocijo so si napraveli kmetje pa se peneze zapravili ovik pa nove traktore kšenki dobijo .....banda.

      8 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.09.2013 ob 18:22 krofaš gost

      Zdaj so se eni najeli pa napili ka so meli prijliko kak jij nej sramota .Končno pa znamo kakši so lidje gratali

      9 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.09.2013 ob 19:17 vinko megla gost

      No sem pozabu še to lehko se frajere delajo če jim sponzori vse pokrijejo stroške poti pa še subvencije potegnejo te pa kak oni nemrejo živeti ja sigurno ge bi jim dau subvencije motiko vroke in te bi vidu kdo je kmet in kak je lejko bogat z takšnimi velkimi trebuhi .

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.09.2013 ob 20:16 gizin gost

      ka poznaš lidij po slikaj pa te po tem sklepaš. praf nej su se najeli pa napili, edne je pač nej sran pa so vedno prvi tam, kjer se zašenki jej pa pije.na kmetiji je pa potrejbnu prokletu delati či ščiš ka kaj maš..

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.09.2013 ob 21:12 feri gost

      Največji kmet po pameti si vsekakor ti "vinko megla" med komentatorji. Ne moreš o nečem soditi o čemer nimaš pojma. To nagrado si ta domačija vsekakor zasluži. Organizacija te prireditve pa je bila na vrhuncu mislim, da bi se tudi jaz in še marsikdo drug lahko kaj naučil od hotižancev. Vsem, ki se niso udeležili te prireditve pa je lahko žal. Lep pozdrav vsem :)

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.09.2013 ob 22:01 kmet gost

      vinko ka se tej mesec nej socialne daubo?

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      10.09.2013 ob 9:53 lili gost

      Vedno trdim in bom vedno trdila, kmet dela veliko več, kot pa mi navadni uslužbenci. Zato si zasluži spoštovanje. Ti Vinko, z meglo v glavi se pa spravi na prvo večjo kmetijo pa dva tedna tan delaj. Samo sran te je lehko, kak podcenjuješ verjetno tudi svoje poreklo. Kmet more biti v današnjij časaj izobraženi, če šče iti v korak s čason, pa če šče preživeti. Balažicovin iskrene čestitke, žal mi je ka san nej mogla prijti.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.