https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ŠPORT

FOTO: 18. rekreativni kolesarski maraton po Občini M. Toplice

M. Toplice, 09.09.2013 ob 12:00  

Včeraj dopoldan je v M. Toplicah  potekal že 18.  rekreativni  kolesarski maraton po Občini M. Toplice. Za kolesarje so bile pripravljene 3 proge, v dolžini 10, 31 in 50 km.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.09.2013 ob 14:30 Mike gost

      Res izjemno dober članek!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.09.2013 ob 15:00 ... i gost

      Koliko pa je bilo udeležencev?

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.09.2013 ob 23:37 kolesar gost

      Vedno manj je udeležencev. Ti maratoni so že preživeta zadeva. Vsaka vas ima že svoj maraton, zato pa je na vsakem zdaj že manj kot 100 kolesarjev. Včasih smo imeli v pomurju tri maratone na leto in na vsakem se je zbralo več kot 500 kolesarjev zaradi druženja. Zdaj pa hodijo nekateri na te maratone dirkat in s tem odvračajo navadne rekreativce od udeležbe. Namen takšnih maratonov bi moral biti druženje in uživanje v vožnji s kolesom, ne pa da na koncu razglašajo zmagovalca kot da je zmagal tour de france. Takšni naj gredo na redne dirke, obstaja rekreativni pokal in se naj tam dokažujejo. Tudi po slikah se vidi, da ni več zanimanja za takšne zadeve. Tudi iz vseh ostalih pomurskih kolesarskih maratonov so številke o udeležncih porazne. Pred časom mi je celo en prijatelj kolesar rekel, da se on lahko po isti cesti vozi izven te prireditve na isti način pa še plačati mu za to ni treba. Skratka, prireditleji tah zadev malo se zamislite. Raje se združite in organizirajte eno vse pomursko kolesarsko prireditev na nivoju z velikom številom udeležencev, ne pa vsak vikend po ena prireditiv s 50-60 udeleženci. Zadnjič pri Gradu sem videl, da je bilo več ljudi v organizaciji kot pa udeležencev. Kakšen smisel ima to?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.09.2013 ob 7:25 hasan gost

      v moravcah je bila vedno velika štartnina za tole eno majčko...................štartnine dvigajo, nudijo čedalje manj.........bomo kolesarili individualno

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.09.2013 ob 7:50 Truplo gost

      Kolesa podpis, razen, da naj organizarajo eno prireditev z nekaj sto udeleženci. Ne sanjaj, ne bodo se mogli zmeniti, moje mnenje. So pa te prireditve res preživete, za nameček še butastno razglašajo zmagovalce na taki preditvi , res kot da je Tour de France. Če že objavijo oz. nagradijo najstarejša udeleženca zelo prav, ampak tu in tam to naredijo tudi z najmlajšim in potem dobi nagrado dojenček, katere se je peljal v tisti prikolici. In sploh se pozablja, da se lahko zgodi s takimi prikolicami še nesreča. Do sedaj se ni, ni pa povedano, da se še ne bo. Dandanes je že normalno, da se na takih maratonih ovinki pometejo, da kolesarji po nepotrebnem nimajo težav. Vsaj tisti glavni, tam, kjer je preveč peska, kamenja. V Moravskih Toplicah se to ni nikoli delalo. To je že en minus, število udeležencev pa itak kaže, da več za ta maraton praktično nikomur ni mar. Jaz ga ne vozim že eno deset let in ga tudi več ne mislim, kajti čemu bi dajal 10, 12 ali 15 eur, če se lahko vozim gore in dole kje v bližini, za družbo pa zavijem na cilj in ker je moj denar prav tako dober, si tam kupim pijačo? Tako sem naredil tudi v nedeljo, ob osmih sem lepo s trekingom zavil na Goričko, se vozil po gozdovih in užival. Na koncu sem malo potegnil dol z Rumičevega brega in v cilju spil pivo s kolegom iz Sobote in Ljubljane. In videl, kar sem videl. Se organizatorjem sploh splača organizirati tako prireditev, ko ni udeležencev več kakor morda sto. Jih je sploh bilo tako. Kdo to plača? Iz prijavnin so težko pokrili stroške? Enaka zgodba je z maratonom v organizaciji Krajinskega parka Goričko. Če bi bil v nedeljo maraton Goričanke Kalamar sem prepričan, da bi nas bilo tam okrog dvesto. Zakaj v eni mali vasici več, kakor pri dveh tako opevanih prireditvah skupaj? Naj grejo, če jih res organizacija zanima, če so zato, da se kolesarjenje razmahne, v šolo, na pouk k organizatorjem Goričanke Kalamar.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.09.2013 ob 7:58 Truplo gost

      Še tole... take prireditve se oglašujejo. Prerdvsem na spletu, ker to večina kolesarjev spremlja, težje pa npr. Murski val, ko tam povejo nasred dneva, da je maraton. Na spletu lahko organizator malo opiše proge, doda kakšno slikico in to lahko tisti, katerega zadeva zanima, v miru ob kavici pogleda. Radio mu tega v celoti ne nudi. Vsaj oba maratona v Moravskih Toplicah se tega ne poslužujeta. Res, nekako pravim da jim je vseeno, da jim denar za organizacijo morda kdo da in potem je to tako, tako... Če zadeve primerjamo z organizacojo maratona v Puconcih, katerega organiza Športna zveza in kolesarski klub Trigav Predanovci nudi samo strokovno podporo, je vse drugače. Čeprav, kolikor jaz vem klub ne more imeti ne dobička in ne izgube (se slepimo se, take prireditve se organizirajo tudi zato, da si lokalni klub nabere nekaj denarja za svoje delovanje, kar je čisto v redu), se k organizaciji pristopi čisto drugače. Že sedaj so zunaj zloženke s točnimi opisi prog (to zanima veliko ljudi, da bo jasno), gori so še drugi podatki, sponzorji imajo mesto za oglaševanje in sem prepričan, da bo v Puconcih vsaj najmanj 350 kolesarjev. Tako, da se da, če se hoče. Moje mnenje!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.