https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Prva seja murskosoboškega mestnega sveta predčasno končana

Murska Sobota, 02.11.2010 ob 17:13  

V Murski Soboti se je danes sestal novoizvoljeni mestni svet, ki bo "vladal" prihodnje štiri leta. Seja pa je bila zaradi nasprotujočih si mnenj glede sestave KVIAZ-a končana predčasno.

Po ugotovitvi števila prisotnih novoizvoljenih članov sveta in poročilu občinske volilne komisije o izidu volitev v svet in volitev župana, je bila imenovana tri članska mandatna komisija za potrditev mandatov članov sveta in ugotovitev izvolitve župana. Le-ta komisija je nato podala poročilo in potrdila mandate članov mestnega sveta in župana mestne občine.

Šesta točka brez epiloga
 
Šesta točka seje je bila imenovanje komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (KVIAZ), do imenovanja katerega pa ni prišlo. Županov predlog za devetčlansko komisijo, ki so jo poleg njegove Modre liste podprle še štiri politične stranke (NSi, SLS, DeSUS in SNS), bi imel po dva predstavnika Modre liste in LDS ter po enega predstavnika SDS, SD, DeSUS, SLS in SNS.

Svoje predloge so imeli še SDS, SD, LDS in Zares, vendar se o njih ni glasovalo.

Predlogi za sestavo kviaz-a

Dvoboj župana in Martinuzzija

Svetnik Marko Martinuzzi je vložil proceduralni predlog, ker je menil, da je župan z omenjenim predlogom kršil poslovnik, s čimer pa se ni strinjal župan. Tako je bil dan na glasovanje sklep, če je predlog v skladu s poslovnikom ali ne.

Svetniki so na glasovanju s 16-imi glasovi menili, da predlog Štihca ni v skladu s poslovnikom, devet svetnikov pa je s svojimi glasovi menilo, da je, nakar je župan zaključil sejo z obrazložitvijo, da si ne bo pustil vzeti, kar mu po poslovniku pripada in Martinuzziju zabrusil, da naj mu pusti voditi sejo. Svetniki so nato zahtevali glasovanje, če se seja nadaljuje ali ne. Več glasov je bilo za nadaljevanje seje. Sledil je petnajst minutni premor za koordinacijo.

Danes zelo aktivni svetnik SDS Marko Martinuzzi

Tudi po premoru vsak zagovarjal svoje

Po premoru so vse politične stranke vztrajale pri svojem, zato je župan sejo zaključil, omenjena točka pa se bo prenesla na naslednjo sejo. Takšen zaplet pri imenovanju KVIAZ-a ni novost, saj se je enako zgodilo že tudi pred štirimi leti.

Posvetovanje

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. cvetko
      02.11.2010 ob 18:56 cvetko

      Evo pa so se že začeli kregat.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. vinci
      03.11.2010 ob 8:42 vinci

      Kvote posameznih strank za KVIAZ so tako relativne, da ni čudo da je zaštekalo. Upajmo, da ne bo obveljalo "Če se po jutru dan pozna..ˇ", ker drugače se bodo ukvarjali sami s sabo in ne z reševanjem in planiranjem občinske problematike.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. blue
      03.11.2010 ob 10:07 blue

      Man občutek ka se župan predstavla vse malo po svoje ale?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. PREKMUREC
      03.11.2010 ob 10:12 PREKMUREC

      Ka te inzistejra župan pri predlogi šteri nema podpore? Pa se ide zakulisne igrice?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. lepi
      03.11.2010 ob 10:25 lepi

      Meni sicer nejde v račun, kak lejko da župan predlog ka do notre stranke "drobiža" ge majo vse skupaj telko mandatov kak npr. LDS? Se vide ka je pač tau povolilna obljuba! ale je tude županov predlog najbole NERACIONALEN!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.