https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Madžari kradli po slovenskih prodajnih centrih

02.11.2010 ob 18:05  

Prejšnji teden so policisti in cariniki na mednarodnem mejnem prehodu v Petišovcih pri mejni kontroli izsledili štiri madžarske državljane, ki so v prtljažniku avtomobila vozili ukradene artikle iz prodajaln v Sloveniji.

V večernem času so se na mednarodni mejni prehod Petišovci z osebnim avtomobilom OPEL Vectra, na katerem so bile nameščene madžarske registrske tablice, iz Hrvaške pripeljali štirje madžarski državljani (moška sta bila stara 60 in 41 let, ženski pa 49 in 41 let).

Pri mejni kontroli so policisti v prtljažniku avtomobila odkrili večje število prehranbenih artiklov, pijače in kozmetiko, za kar tujci niso imeli računov in niso vedeli pojasniti izvora. Zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja tatvine je bila vsem tujcem na podlagi določil Zakona o kazenskem postopku odvzeta prostost.

Predpasnik, prirejen za krajo

Policisti so v postopku ugotovili, da so tujci v večjih prodajnih centrih po Sloveniji (Slovenske konjice, Sevnica,…) s posebej prirejenim predpasnikom, ki ima na notranji strani všite posebne žepe, kradli prehrambene artikle, pijače in kozmetične izdelke.Tatvine so izvrševali tako, da sta oba osumljenca opazovala, obe osumljenki pa sta kradli s prodajnih polic in ukradene artikle shranjevali v všite žepe na notranji strani predpasnika.

Da bi z ukradenim blagom neovirano odšli iz prodajalne, so ponavadi kupili in na blagajni plačali artikle manjše vrednosti (žemljica, čokoladica…). Vsi štirje osumljenci so bili v letošnjem letu v Sloveniji že prijeti in obravnavani za podobna kazniva dejanja (Lendava, Ljutomer, Slovenj Gradec). Vse štiri osumljence bodo policisti kazensko ovadili.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. cvetko
      02.11.2010 ob 18:53 cvetko

      Vsi štirje osumljenci so bili v letošnjem letu v Sloveniji že prijeti in obravnavani za podobna kazniva dejanja (Lendava, Ljutomer, Slovenj Gradec). Vse štiri osumljence bodo policisti kazensko ovadili. Naša policija in sodstvo nič ne naredi!!!! To so povratniki in se nič ne zgodi, da bi se jim prepovedal vstop v našo državo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.