https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Radgonski gasilci v Apačah premagali konkurenco

Apače  

V okviru 7. praznika občine Apače, je Komisija za prireditve, rekreacijo, šport v gasilstvu Gasilske zveze Gornja Radgona, skupaj s PGD Apače, pripravila zanimivo pokalno tekmovanje v spajanju sesalnega voda, ki šteje tudi za „Ligo in rekreacijo 2013/14“.

Vodstvo Gasilske zveze Gornja Radgona se je namreč odločilo za tovrstno tekmovanje, rekreacijo in druženje čim večjega števila gasilk in gasilcev prostovoljnih gasilskih društev iz občin Apače in Gornja Radgona, v različnih gasilskih spretnostih ter družabnih igrah. Poleg tokratnega tekmovanja v spajanju sesalnega voda, se bo do pomladi 2014 zvrstilo še pet tekmovanj, in sicer: v metu torbice v krog – tarčo; v vezanju vozlov; v pikadu; v igranju kart „šnopsu“ ter v športnem ribolovu. Za vsako tekmovanje zmagovalec dobi 16 točk, najslabša ekipa pa le eno. Na koncu bodo vse točke sešteli in dobili skupnega zmagovalca.

Na tekmovanju, ki se je tokrat odvijalo ob novem gasilskem domu PGD Apače, je nastopilo 13 od 16. gasilskih društev. Prisotne so pozdravili predsednik PGD Apače Dušan Rakar, predsednik GZ Gornja Radgona, Peter Cvetkovič ter župan občine Apače, Franc Pižmoht, ki je vsem občanom čestital za občinski praznik, hkrati pa je predstavil dosežke, ki jih je občina Apače dosegla po ustanovitvi pred sedmimi leti.

Na samem tekmovanju ni bilo starostnih omejitev, prav tako so lahko nastopale tako ženske kot moški pa tudi mešane ekipe. Posamezno PGD je lahko zastopala le ena ekipa, v kateri je tekmovalo 6 članov (D, St, V1, V2, C1, C2), po pravilih gasilske službe, posebnih pravilih gasilske službe prostovoljnih gasilcev, in pravila gasilskih in gasilsko športnih disciplin GZS.

Vsaka ekipa je imela možnost dvakrat izvesti tekmovalno vajo, upoštevali pa so boljši rezultat vaje. In v takšni konkurenci je na koncu slavila ekipa PGD Gornja Radgona.

Končni vrstni red, 1. tekma: 1. PGD Gornja Radgona 26,93 sekund (16 točk); 2. PGD Podgorje 30,26 (15); 3. PGD Apače 41,26 (14); 4. PGD Lešane 46,06 (13); 5. PGD Zbigovci 52,36 (12); 6. PGD Spodnji Ivanjci 59,79 (11); 7. PGD Lutverci 66,95 (10); 8. PGD Žepovci 92,20 (9) itd.

Naslednja tekma, ko bodo ekipe tekmovale v dveh disciplinah (v metu torbice v krog – tarčo ter v vezanju vozlov), bo v ponedeljek, 7. oktobra v organizaciji PGD Gornja Radgona, in sicer v okviru praznovanja občinskega praznika radgonske občine.

    Fotogalerija