https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Skoraj 3000 dijakov opravljalo jesenski rok splošne mature

16.09.2013 ob 11:30  

Danes so znani rezultati splošne mature tistih, ki so jo opravljali na jesenskem roku. Po podatkih Državnega izpitnega centra se je na jesenski rok splošne mature prijavilo 2847 kandidatov, od tega jih je 790 splošno maturo opravljalo prvič, 858 naj bi jih opravljalo en ali dva popravna izpita, 222 kandidatov pa je šlo izboljševat oceno.

Na Gimnaziji Murska Sobota je na jesenski rok prišlo 26 dijakov. 6 dijakov je uspešno zaključilo maturo. Ravnatelj Roman Činč je zadovoljen z rezultati, hkrati pa je opozoril, da se na jesenski rok prijavijo dijaki iz različnih kategorij. Tisti, ki so imeli popravne, tisti, ki na prvem roku mature niso bili uspešni, tisti, ki izboljšujejo ocene in tisti z maturitetnih tečajev, zato je o težko oceniti realno sliko.

Podobno so povedali na ljutomerski gimnaziji. Tam je na jesenski rok prišlo devet dijakov, samo en pa ni bil uspešen. Na Dvojezični srednji šoli Lendava so imeli vsega skupaj pet dijakov na drugem roku, od tega sta bila dva uspešna.

Dijaki, ki niso zadovoljni s svojo oceno, lahko zahtevajo pisni vpogled v izpitno dokumentacijo do 19. septembra, vpogledi bodo potekali do 23. septembra. Tisti, ki so uspešno opravili maturo na drugem roku ali bodo uspešni po pritožbi, se lahko prijavijo na fakultete v tretjem prijavnem roku, ki bo trajal od 1. do 5. oktobra.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.