https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Večer ljudske pesmi in plesa v Turnišču

Turnišče, 22.09.2013 ob 8:00  

»Niman časa« so se poimenovale Ljudske pevke Društva upokojencev iz Velike Polane, dvanajst društev in skupin iz Pomurja pa je v petek zvečer vseeno našlo čas za nastop v Turnišču na dogodku, ki so ga poimenovali - Večer ljudske pesmi in plesa.


Kulturna prireditev je potekala v organizaciji Pomurske pokrajinske zveze DU Murska Sobota in Društva upokojencev Turnišče. Prireditev je vsakoletna in se vedno odvija v drugem kraju.

Program se je začel z nastopom Ljudskih pevk Turnišče, ki so zapele pesmi Spominčica in Dekle pri studencu pod vodstvom Dravec Vuk Tatjane. Kulturni program je povezovala domačinka Danica Kocet, ki je hkrati tudi predsednica DU Turnišče, vse zbrane pa sta nagovorila tudi Slavka Režonja - župan Občine Turnišče in Marijana Škrilec - predsednica Komisije za kulturo in izobraževanje.

V kulturnem programu so se potem zvrstili še naslednji nastopajoči:

-              Ljudske pevke Bakovci, ki so pod vodstvom Biserke Flegar zapele pesmi Tam gori za našo vasjo in Venite rožce moje.

-              Glasbeno-pevska skupina »Cvetje v jeseni« Tišina, ki so pod vodstvom Eme Vezjak zapeli pesmi Vsi so venci vejli in Ljubica lahko noč.

-              Ljudske pevke Filovci, ki so pod vodstvom Marije Vegi zapele Ko smo še starše imeli in V gozdu.

-              Ljudske pevke in pevci DU Černelavci, ki so pod vodstvom Marijane Škrilec in ob spremljavi Štefana Šantavca na klavirski harmoniki zapeli Kje so tisti lepi, stari, zlati časi in Venček ljudskih.

-              Ženska folklorna skupina DU Puconci, ki je pod vodstvom Dragice Kolarič in ob spremljavi Borisa Vernerja na harmoniki zaplesala Goričke plese.

-              Ljudski pevci DU Ljutomer, ki so pod vodstvom Stanka Vreča zapeli Dekle je na pragu stala in Rože je na vrtu plela.

-              Ljudski godci in pevci DU Melinci, ki so pod vodstvom Helene Ilone Szomi zapeli Venček prekmurskih pesmi.

-              Ljudske pevke KUD Lipovci, ki so pod vodstvom Vere Vezjak zapele Mesec svejti obr klejti in Rasi, rasi rožmarin.

-              Folklorna skupina DU Križevci, ki je pod vodstvom Viktorja Slavinca zaplesala Venček prleških plesov.

-              Ljudske pevke »Nimam časa« DU Velika Polana, ki so pod vodstvom Agate Kotnjek zapele Je pa davi slanca padla in Jaz pa v gorico grem.

-              Ljudski godci »Goska« Satahovci, ki so pod vodstvom Stanka Gašparja zapeli Jaz bi rad cigajnar bil in Pod lipico zeleno.

 

Ob koncu prireditve je sledil zahvalni nagovor Mirka Lebariča predsednika PPZDU Murska Sobota in podelitev zahval za sodelovanje vodjem posameznih skupin. Predsednik je v svojem nagovoru poudaril izreden pomen, ki ga ima ohranjanje ljudske pesmi in plesa in kot so organizatorji zapisali že v vabilu – ljudska pesem in plesi sta bogata kulturna zakladnica skromnega in trdoživega človeka.

 

Prireditev se je zaključila s pogostitvijo udeležencev v dvorani na sedežu Občine Turnišče.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.09.2013 ob 12:14 radovedna gost

      Komu je bila prireditev namenjena? Ali je bilo v dvorani kaj obiskovalcev ali samo nastopajoči? Zaradi neprimerno izbranega datuma prireditve?

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.09.2013 ob 15:09 krofaš gost

      Še nede konec letos tej brezveznij priredijtev ? radovedna ()=?* te pa so sami sebi venda nastopali .jezuš dragi pa kakši so tou somarje ?

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.