https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Raziskanih kar šest velikih tatvin na območju Gornje Radgone in Lenarta

24.09.2013 ob 7:30  

Policisti PP Gornja Radgona so v zadnjem času obravnavali več kaznivih dejanj velikih tatvin, kjer je neznani storilec v nočnem času s premagovanjem ovir (vlomi s primernim orodjem) vlamljal v gostinske lokale. V notranjosti pa je iskal predvsem denar in cigarete, katere si je tudi protipravno prilaščal.

FOTO: siol.net

Policisti PP Gornja Radgona so v sodelovanju s policisti PP Lenart prišli do podatka, glede storilca omenjenega kaznivega dejanja, saj so policisti PP Lenart na njihovem širšem območju prav tako obravnavali povečano število vlomov v gostinske lokale, kjer si je neznani storilec protipravno prilaščal denar in cigarete.

Danes je bil na PP Gornja Radgona opravljen razgovor z 20-letnim moškim iz UE Gornja Radgona, ki je v razgovoru priznal storitev kaznivih dejanj. Zaseženi so mu bili tudi predmeti, ki jih je uporabljal pri tatvinah.

Več pravnih oseb je tako storilec s tatvinami oškodoval za več kot 1000 evrov.

S tem je bilo raziskanih 6 kaznivih dejanj velikih tatvin po I. odstavku 205 člena KZ-1, za kar grozi storilcu do 5 let zaporne kazni.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.09.2013 ob 21:28 goest gost

      Meni so ukradli za več kot 5000 Eur, pa ni ne duha in ne sluha. Policisti-kriminalisti so se smejali ob moji družini pred otroci in me vprašali koga sumim-ALO !!!!! In verjemite mi, da so ga tatiča ujeli le slučajno, če je sploh ta pravi. Čemu sploh potrebujemo te naše varnostne organe? Pa ne mi zamerit, ampak tako je!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.