https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Pomurski tolkalisti »zažigali« v Novem Sadu

Novi Sad, 25.09.2013 ob 0:00  

Murska Percussion Ensemble, ki ga sestavljajo bivši učenci Glasbene šole Beltinci, ki jih združuje želja po skupnem muziciranju, so od 20. 9. do 22. 9. gostovali v Novem Sadu, kjer so v soboto, 21. 9., ob 20.00 uri, nastopili v Sinagogi Novega Sada. Organizator koncerta je bila Muzička omladina Novog Sada (MONS).


Naši tolkalisti so v enournem nastopu izvajali glasbo skladateljev mlajše generacije kot sta Nathan Daughtrey in Steve Riley, ki ustvarjajo glasbo za zasedbe klasičnih tolkal. Program je vseboval od tihega šepetanja, valov in vetra do glasnih krikov in ognjevitega bobnanja. Melodije so se sprehodile od najbolj mistično zasanjanih do napetih melodij lova, neviht in nočnih mor. V skladbi o kitih se je Murski Percussion Ensemble, ki ga sestavljajo Črtomir Antolin, Vesna Vavtar, Dominik Kranjc, Aleš Vigali, Živa Vigali, Filip Korošec, Gregor Pojbič ter Tomi Došen, pridružil kot gost Jure Regina, profesor klarineta na glasbeni šoli v Beltincih. Naše tolkaliste vodi Denis Dimitrić, mentor in profesor tolkal na Glasbeni šoli Beltinci.

Koncert je potekal v Novosadski Sinagogi, ki je zaradi svoje odlične akustike namenjena izkjučno koncertom, saj zvok tolkal zapolni vsak kotiček dvorane. Za nastop je potrebno čakati kar dve leti. Naši tolkalisti so se odlično odrezali in poželi številne hvalospeve in stoječe ovacije.

VIDEO:

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.09.2013 ob 18:21 Sani gost

      Čestitam našim tolkalistom in jim želim veliko uspehov še v bodoče;)!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.09.2013 ob 19:25 saš gost

      Če nevejte je tudi DOROJA gostovala v Vrbasu,Novem Sadu in Beogradu.Lejko bi o ton tudi kaj napisali !!!!!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.