https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

FOTO: Na Sladki Istri razprodali madžarske sladice in langaše

26.09.2013 ob 12:15  

Najslajša prireditev v Sloveniji se je odvijala v Kopru ob morju vzdolž Pristaniške ulice. Dvodnevni 5. mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov je obiskalo čez 30.000 obiskovalcev. Na voljo je bilo več kot 400 različnih sladkih izdelkov, tudi bosanske in ruske sladice ter letos prvič tudi madžarske.


Člani KUD Attila József Motvarjevci so se z veseljem odzvali na pobudo TIC Koper, da se predstavijo na najslajšem dvodnevnem dogodku v Sloveniji z madžarskimi sladicami ter pripravili štiri različne vrste madžarskega peciva - MADŽARICO, ŽERBO REZINE, RADAMOSI IN MEDENO RULADO. Povpraševanje po sladicah je na Sladki Istri bilo zares izjemno, saj gre za pecivo, narejeno po stari recepturi, ki v človeku prebudi nostalgijo, poleg tega pa omenjeno pecivo danes pečejo še redkokje.

Za vse ljubitelje manj sladkega so Motvarjevčani v živo na stojnici (s)pekli tudi LANGAŠE, ki so jih ponujali s sirom, smetano, s česnom ali s slanino, prepraženo na čebuli. Verjetno si vse te vonjave lahko zlahka predstavljate. Vonji so obiskovalce omrežili tako, da so razprodali vse madžarske specialitete.

Tudi TIC Moravske Toplice so razdelili vso propagandno gradivo. Mnogo obiskovalcev je zatrdilo, da bodo naš okoliš obiskali ravno zaradi tako izvrstnih madžarskih in drugih sladic. Okusi, ki v človeku pričarajo ugodje, nostalgijo in harmonijo, delajo čudeže. Kako da ne, saj je senzorični marketing osnovno gonilo turizma. Sladke Istre sta se tokrat samostojno udeležila tudi dva ponudnika iz Občine Moravske Toplice – Jožica Celec z medenjaki in Čokoladnica Passero s pralineji ter številni drugi pomurski ponudniki.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.