https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Štihec prejel spominsko medaljo češkega zunanjega ministrstva

Murska Sobota, 26.09.2013 ob 13:00  

Mursko-soboški župan Anton Štihec je včeraj iz rok veleposlanika Češke Republike Petra Voznice prejel spominsko medaljo češkega ministrstva za zunanje zadeve. Na pobudo češkega veleposlanika je župan odlikovanje prejel za odlično sodelovanje z veleposlaništvom ter osebni prispevek pri ohranjanju  prijateljstva Mestne občine Murska Sobota s pobratenim mestom Turnov na Češkem.


Veleposlanik Voznica je Mursko Soboto ob tej priložnosti obiskal tretjič ter pohvalil prizadevanje župana in celotne lokalne skupnosti za smele načrte za razvoj občine. Sam je obljubil pomoč pri vzpostavljanju povezav s češkimi podjetji, ki bi bila pripravljena vlagati v našo regijo.  Menil je, da ima le-ta zaradi svoje odlične geostrateške lege velike možnosti za razvoj na različnih področjih, zato si želi, da bi za uresničitev načrtov našli primerne strateške partnerje.

Župan se je visokemu gostu zahvalil za priznanje in zaupanje, ki mu je bilo s tem izkazano.  Veleposlaniku je dejal, da je priznanje hkrati obveza, da se prijateljstvo s češkim mestom Turnov, s katerim je Mestna občina Murska Sobota leta 2005 podpisala sporazum o partnerstvu, nadaljuje in okrepi. Veleposlaniku Voznici, ki se je s tem obiskom tudi poslovil, saj zaključuje svoje službovanje v Sloveniji, je župan Štihec zaželel vse dobro na njegovi nadaljnji poti. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.09.2013 ob 15:24 čehinja gost

      Tudi to ne bo nič pomagalo na volitvah.

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.09.2013 ob 16:20 x gost

      to si ti misliš čehinja!

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.09.2013 ob 20:21 febo gost

      Ka pa so podrepniki dobili ? ha,ha

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.