https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Več kot 150 kolesarjev v dežju prekolesarilo Občino Puconci

Puconci, 30.09.2013 ob 12:00  

Športna zveza Puconci je skupaj z drugimi soorganizatorji organizirala že 13. rekreativni kolesarski maraton Občine Puconci.


Pripravili so štiri proge in sicer 17 kilometrsko, ki je bila primerna za družine, 30 kilometrsko z dvema vzponoma, ki je bila primerna za rekreativce, ki občasno kolesarijo in 50 kilometrsko s štirimi vzponi, ki je bila primerna za rekreativce, ki redno kolesarijo ter 67 kilometrsko s sedmimi vzponi, ki je bila primerna za dobro pripravljene rekreativce in tekmovalce. Več o progah si lahko ogledate TUKAJ.

Tradicionalnega rekreativnega kolesarskega maratona, ki poteka v sklopu Slovenija kolesari se je letos zaradi slabega vremena udeležilo le 152 prijavljenih kolesarjev.

Najštevilčnejšo ekipo so sestavljali kolesarji Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije – SVIZ, ki je štela 12 kolesarjev. Najstarejša udeleženka maratona je bila Jožica Petelinšek, stara 80 let, najstarejši udeleženec pa 85 letni Srečko Kocbek iz kluba Branik Maribor, ki je letos prekolesaril 30 kilometrsko progo. »Tako kot leta gredo gor, kilometri gredo dol,« je svojo izbiro proge utemeljil Kocbek.

Na prireditvenem prostoru pa so se predstavili Osnovna šola Puconci, Kovaštvo Franko Puconci in Razvojni zavod Puconci.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.09.2013 ob 12:54 Kolesar gost

      Kolesarjem brez zaščitne čelade organizator nebi smel dovoliti udeležbo na prireditvi. To bi skoraj moral biti pogoj na vseh takšnih prireditvah.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.09.2013 ob 13:39 Truplo gost

      No, načeloma se strinjam, vendar to vozijo odrasli ljudje. Če noče...? Žal so navadno taki tudi vzorniki mlajšim in potem te potegne... Za druge ne vem, vendar je na ravnem padel kolesar Tondacha in to zato, ker so mu baje enostavno počilie vilice. Kolikor ga poznam, je čelado imel na glavi. Ne tega pozabit... ne se delati po svoje "pametnega", saj bom pazil, meni se ne more nič zgoditi. Morda, vendar so tu še drugi in kdo drug lahko povzroči nesrečo. Sam sem padel v Črni gori na blagem ovinku pri dokaj nizki hitrosti na spolzki cesti pred leti. Čelado imam doma za spomin, saj je počila, prav tako ključnica. Če ne bi imel čelade? Drugače pa res škoda za tako vreme, saj bi bilo ob lepem vremenu verjetno čez petsto kolesarjev.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.09.2013 ob 15:03 pucončar gost

      ajdi pa što jij je sijlo v dežči kolesariti .ka tou objavljate ka so kolesarili v dežči?pa ka nas briga jih je štoj sijlo .brezvezni ste

      3 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.09.2013 ob 16:14 gost gost

      brezvezen si ti pucončar, tele mamino. idi si še en špricer vtoči ka se boš boukše počujto, lelek eden.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.09.2013 ob 21:37 lujzh gost

      Dragi Pucončar, nihče nas ni silil v dežju kolesariti. Kolesarili smo, ker smo v tem uživali. V dežju dirkati nam da več užitka, kot ga boš ti kdaj v življenju doživel pri katerikoli aktivnosti.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.10.2013 ob 19:33 gančani gost

      lujzh.%&/()=?* tij dirkaj lejko dirkaš ka si spočinjeni .če bi se v službi nadelal ne bi dirkal niti po sunci .vej je nej dirkanje cilj bole je ka se blekovje pa gout napunita za šenki to je poanta kolesarjenja .vsakši obrok na prireditvi se en obrok doma prišpara .

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.