https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Iz Pečarovcev po poteh svojih prednikov

Pečarovci, 01.10.2013 ob 10:30  

Turistično kulturno športno društvo Pečarovci je organiziralo pohod k Sveti Trojici. Tako so po več kot štiridesetih letih zopet šli po poteh svojih prednikov.


V soboto se je pri cerkvi sv. Sebeščana v Pečarovcih zbralo okrog 20 pohodnikov in se odpravilo na 40 kilometrov dolgo pot k Sveti Trojici. Pričetek poti je bil ob 8. uri, na cilj pa so prispeli v poznih popoldanskih urah. Ves čas so imeli spremstvo vozil, če bi bila potrebna pomoč, vendar je na srečo niso potrebovali, saj so vsi pohodniki brez težav premagali to dolgo pot ter tako uresničili njihov moto: »Če so zmogli naši predniki, bomo zmogli tudi mi!«

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.10.2013 ob 11:11 robi gost

      pohvalno, ampak mladine pa od nikjer!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.10.2013 ob 12:28 Fredi gost

      rejsan velka škoda, ka mladih nej bilo. pa jih tudi nebo, saj so se že vsega naveličali, kajti vsega je naenkrat preveč. sploh ni več nič zanimivo, kajti v vsaki vasi je že nekši pohod, pa maraton, pa še bi lahko naštevali, potem pa tole zgubi svoj pomen ali smisel. no skratka, to je eno lepo druženje in zdravo gibanje na svežem zraku. kar tak naprej !!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. dobrastreha
      01.10.2013 ob 20:58 dobrastreha

      Pohvalno. Mislim, da je eden od zadnjih peš romarjev (enosmerno z nočnim bedenjem) bil pokojni Šeruga Karel, ki je živel v Pečarovci 79. Pisalo se je leto 1971. Spominjam, pa se dvodnevnega peš romanja na Ptujsko goro. Vsako leto ga je prehodil Bejek Janez župnik pri svetem Sebeščanu (Pečarovci) Romar ve po kaj je prišel na romarski kraj. Želim, da bi se vam udeležencem obino izpolnilo.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.10.2013 ob 0:04 antikristoš gost

      mladi majo pun kufer teh cerkvenih oslarij. še dobro ka je svetovni den bogokletstva biu včeraj, bi van vačik par krepkih naložo, gnes me pa lejko što obtouži verske nestrpnosti. zaradi pravlic tak daleč peški idete? rajši si nekši pametnejši razlog najte za rekreacijo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.10.2013 ob 7:21 vinko megla gost

      Ma tu se resan vidi kako je nešče želen da se kšenki nažre drugih ki so nej požrešni jih ni toti z tejmi velkimi trebuhami hodijo se nažirat.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.10.2013 ob 14:26 Fredi gost

      No ja. Morda, pa imate eni celo prav.Grehe, ki smo jih napravili, je potrebno ( OBALITI). SE PRAVI ; SPOKORITI in OBŽALOVATI. Torej , če se najdemo tukaj notri, je peš romanje, ena od oblik pokore .ČE SO ZMOGLI ONI; BOMO TUDI MIJ !!! Bog nam pomagaj !!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.