https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Domu starejših občanov Gornja Radgona obeležili mednarodni dan starejših

Gornja Radgona  

Ob mednarodnem dnevu starejših, so danes ob 10.00 uri v avli doma starejših občanov Gornja Radgona pripravili kulturno prireditev.

»Res je, da je staranje proces, ki se mu ne more nihče izogniti in dejstvo je, da je to povezano s številnimi težavami in tegobami. In če k temu dodamo, da je v naši družbi vse več revščine,  vse težja dostopnost do zdravstvenih storitev in da je vse več omejevanja socialnih pravic...resnično ne moremo ta trenutek biti pretirano zadovoljni. Vendar, se vedno smo in moramo biti aktivni državljani, saj bomo le tako lahko po svojih močeh prispevali k  spremembam na bolje. Menim namreč, da je v teh zaostrenih družbenih razmerah vseeno potrebno ohraniti kakovost življenja, tudi za starejšo populacijo. Znanje in izkušnje so tisto bogastvo, ki naj bi ga mladi prepoznali kot vodilo, ki lahko obrne stvari na bolje. Zato je prav, da sklenemo trdno zavezo med generacijami in s sodelovanjem in skupnimi napori izidemo iz te krize, ki je zajela dobršen del sveta, « je v uvodnem nagovoru povedal direktor DSO Gornja Radgona, mag. Marjan Žula.  

Prireditve so se udeležili tudi direktorica vrtca Manka Golarja Breda Forjanič s sodelavko ter predsednica društva upokojencev Gornja Radgona, ga. Inge Ivanek.  Skupina otrok iz prej omenjenega vrtca je z izvedbo dveh pesmic nepričakovano popestrila dogodek. Svoj prispevek paje dodala tudi pesnica in pisateljica Marija Šedivy, Radgončanka, ki je s svojim ustvarjalnim opusom dala pomemben pečat literarnemu utripu domačih krajev.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija