https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

S sekiro nad policista

04.11.2010 ob 13:53  

Lendavski policisti so oktobra v naselju Dobrovnik izsledili 25-letnega moškega in 24-letno žensko. Ker osebi nista imeli nobenih osebnih dokumentov, na podlagi katerih bi policisti lahko ugotovili njuno identiteto, sta bila privedena na policijsko postajo.

Kriminalisti in policisti so v identifikacijskem postopku ob pomoči Sektorja za mednarodno policijsko sodelovanje ugotovili, da sta obe osebi državljana Nemčije. Ker so nemški varnostni in pravosodni organi zaradi uradno pregonljivih sumov kaznivih dejanj  zoper moškega že pred tem dogodkom razpisali evropski priporni nalog, so policisti osumljenca privedli na Okrožno sodišče v Murski Soboti, kjer je preiskovalni sodnik zoper njega odredil 30-dnevni pripor.

Slika je simbolična (Foto: yardproduct.com)

Zoper žensko so policisti zaradi kršitve določil Zakona o orožju (pri sebi je v času postopka imela mačeto) izvedli postopek pri prekrškovnem organu. Po postopku je bila napotena v Avstrijo.

Policista pri napadu s sekiro nista bila poškodovana

Dne 26.10.2010 so jo policisti PP Gornja Radgona ponovno izsledili v bližini Radencev. Ker je med postopkom s sekiro napadla policista in poškodovala tudi službeno vozilo, ji je bila  odvzeta prostost. Policista pri napadu nista bila poškodovana. 

Naslednji dan so jo policisti zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi in kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Murski Soboti, ki je zoper osumljenko odredil pripor.

Slovenska policija izvaja različne aktivnosti na področju boja zoper terorizem in spremlja dogajanje v državah EU in izven. Ne glede na to se stopnja ogroženosti v Sloveniji v zadnjem obdobju ni spremenila in ostaja nizka. Policija bo še naprej spremljala varnostno situacijo in  izvajala potrebne preventivne ukrepe z namenom preprečevanja morebitnih groženj. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. brigitka
      04.11.2010 ob 18:08 brigitka

      Jo je razjezil.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.