https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Svetovni dan živali posvečen vsem živalskim vrstam

04.10.2013 ob 10:00  

4. oktober je svetovni dan živali že vse od leta 1931. Društva za varstvo in zaščito živali tudi danes po vsem svetu prirejajo dogodke, s katerimi bi opomnili ljudi, kako pomembno vlogo imajo živali v našem življenju.


Tudi danes je priložnost, da razmislimo o človekovem sobivanju z živalmi. Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin vsako leto odvzame približno tristo živali in izreče okrog devetsto glob zaradi neprimernega ravnanja z živalmi, piše spletni portal ljubljanskenovice.si.


Ta dan je posvečen vsem živalskim vrstam, s katerimi si delimo prostor in s katerimi smo povezani. Pomen svetovnega dneva živali je postal predvsem opozarjati na velik pomen živali v človekovem življenju. Živali so naše družabnice, gojimo jih kot rejne živali, laboratorijske živali. Sobivanje človeka in živali ter vsakršna uporaba živali morajo biti takšni, da niso nevarni za človeka in ne za dobrobit živali.

Lastnik mora živali zagotavljati primerno okolje za bivanje, ustrezno krmo, neoporečno vodo, zavetje pred vremenskimi vplivi, primerne temperature in kakovosti zraka v hlevih z intenzivno rejo in veterinarsko oskrbo. Veliko živali se težko prilagaja na spremembe naravnega okolja, ki se pojavljajo vedno pogosteje.


Na upravi opozarjajo, da je pomembno, da se ljudje zavedajo odgovornosti, še preden si priskrbijo žival. Zanjo je treba skrbeti skozi vsa obdobja njenega življenja, zato žival predstavlja za lastnika tudi strošek. »Ne zavrzite je, ko bo stara, bolna, ali ko ne boste imeli časa ali denarja zanjo.«

Vir: ljubljanskenovice.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.10.2013 ob 19:46 PAJDO gost

      Kerim vrsam živalim tem da nekateri lovci streljajo ob 8,57 uri in to v bližini hiš pritem uporabljajo aute da ga lažje pčijo ha to so dnevi živali pritem še pa sodelujo naj večji ČUVAJI LOVSKE DRUŽINE IN TO DRŽAVNI FAZANOVI AJ VSAKA VAM ČAST ZAŠČITNIKI OSTALI LOVCI SRAM VAS JE LAHKO IN VAM DOKAŽEM ČE HOČETE.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.