https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Na dvorišču OŠ Puconci zadišali dödoli

Puconci, 07.10.2013 ob 12:00  

Včeraj se je dvorišče Osnovne šole Puconci spremenilo v kuhinjo, v kateri so tekmovalci v kotličkih nad ognjem kuhali dödole. Prav tako je potekala tudi 15. Kulinarična razstava za zlato kijanco.


Sončni žarki se izgubljajo, a narava nam pripravlja bogato paleto barv, s katerimi so se na jesenskih delavnicah poigrali otroci. Sadove njihovega ustvarjanja je bilo moč najti v jedilnici OŠ Puconci med mamljivo slastnimi in domačimi dobrotami 15. kulinarične razstave za zlato kijanco. Zdaj že ustaljena strokovna komisija v sestavi Viktorja Vlaja, Danila Kozarja, Jolanke Gider in Sonje Franko, je dodelila bronasto kijanco Izletniški kmetiji FALOUT iz Adrijanec, srebrnjo kijanco Društvu podeželskih žena Brezno-Podvelka in zlato kijanco Društvu podeželjskih žena Ribnica.

Za pripravo dődolov v kotlih je bilo prijavljenih nekaj manj kot trideset ekip iz Pomurja, Podravja, Koroške, Dolenske, Porabja, Hrvaške in Madžarske. Po razjasnitvi neba se je zakadilo izpod dvajsetih gorišč. Med šifriranimi porcijami dődolov je komisija izbrala prve tri, vsi ostali pa so bili četrti. Tretje mesto je pripadlo ekipi Moškega rekreacijskega društva amaterskih šarmerjev iz Markišavcev, drugo pa že večkratnim nagrajencem Vzajemni, poslovna enota Murska Sobota. Najboljše  dődole na mednarodni jubilejni deseti DŐDOLIJADI pa sta zamešala domačina Hari. Zazvenela je tudi Dődolova himna v izvedbi Pűconskega dua in Pišteka s harmoniko, zapele so tudi Ljudske pevke iz Lipovec in Vesele Ribnčanke.

 

Po podelitvi velike bronaste, srebrne in zlate kijance ter razglasitvi najboljših kuharjev dődolov pa je zaplesala folklorna skupina Zveze Slovencev na Madžarskem, kuhar Lajči pa je s pomočniki zamešal 65 litrski kotel dődolov za obiskovalce.

Več fotografij v spodnji galeriji...

Tekst: Katarina Štefanec, predsednica KTD Puconci

FOTO: Darjan Fujs, Kristjan Rituper

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.