https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Damir Banfi: NŠ Mura potrebuje podporo lokalne skupnosti

Murska Sobota, 14.10.2013  

Fazanerija je že drugič ostala brez prvoligaških nastopov. Ljudje so izgubili zaupanje, a upanje še ostaja. Na pogorišču je nastala nova ekipa, ki je sestavljena več ali manj iz kadra iz lastne nogometne šole. Vodenje kluba pa je prevzel podjetnik, ki je dolga leta tudi velik ljubitelj nogometa in kluba s Fazanerije. Časi za nogomet niso rožnati, a predsednik ima željo klub postaviti na noge, vrniti Muri ugled, ki ga je nekoč imela, in to na pošten in transparenten način. Za nas je odgovoril na nekaj vprašanj.


Kakšno je finančno stanje kluba?

Od ustanovitve novega kluba NŠ Mura je stanje stabilno, posli so čisti in pozitivni. Igralci dobijo poravnano vse do roka. Je pa Mura na slabem imenu, zato je težko priti do sredstev, ampak se trudimo.

Ste pripravljeni prikazovati finančno bilanco, tako da bo vidna vsem?

To načrtujemo in bomo tudi storili.

Foto: Aleš Cipot

Obstaja možnost odprtja spletne trgovine, v kateri bi se prodajalo izdelke s klubskimi simboli? Šali, kape, majice, dresi itd.?

O tem smo že razmišljali. A trenutno nimamo sredstev za zagon, saj bi potrebovali sponzorja. Rabili bi kapital za naročilo izdelkov in delovanje same spletne trgovine, trenutno pa tega ne zmoremo brez nekega vlagatelja. Nismo Maribor, da bi lahko imelo svojo Vijolčno bajto.

So na mizi kakšna pogajanja z novimi sponzorji?

Ne bi rad izpostavljal imeni, ker se je v preteklosti že zgodilo, da po objavi imena iz tistega ni bilo nič. Pogajanja so, ne bi pa rad o imenih. Ko bo prišlo do dogovora se bo že izvedelo.

Od septembra ste močnejši za dva igralca iz Kanade. To sta Domenic Lacroce in Vincenzo Commisso, ki sta prišla iz Nogometne akademije v Genovi. Kako je prišlo do teh okrepitev?

Najprej bi rad povedal, da Nogometna akademija Genova GISS nima nobene povezave s prvoligašem iz Genoe, kot je bilo mogoče razbrati z naše spletne strani. Prihod Kanadčanov je stvar delovanja še od lani. Lani so prišli štirje kadeti, letos pa dva nova igralca. Pogodbo smo podpisali do konca tekoče sezone. Če se bosta izkazala, se lahko pogodba podaljša, lahko pa tudi odideta nazaj. Mi do njiju nimamo nobenih obveznosti.

Nekateri navijači niso zadovoljni s to potezo in se sprašujejo zakaj ne pripeljete več domačih igralcev?

Ker imamo majhen igralski kader smo težko sestavili ekipo. Večina igralcev je prišla iz naše nogometne šole. Zdi se mi prav, da pripeljemo tudi kakšnega novega igralca, ki nas v tem primeru ne staneta nič. Mogoče bosta pozitivno vplivala tudi na domače igralce, mene na prvi tekmi nista razočarala. Morala bosta se še prilagoditi okolju in društvu preden se vklopita in spoznata igro.

Napad nekoliko šepa, načrtujete še kakšne okrepitve, mogoče kakšnega bivšega muraša?

Zaenkrat ne. Na vidiku ni ničesar, enkrat pa sem že izjavil, da se ne bomo širili, ker tudi ni pomoči iz lokalne skupnosti.

Vam občina Murska Sobota pomaga?

Pomaga po svojih najboljših močeh. Vsi pa čakajo, kaj se bo zgodilo s to Muro. Rezultati sicer so zdaj, tudi komentar so bolj pozitivni.

Po šestih krogih ste bili na drugem mestu, še vedno ste brez poraza. Kako ste zadovoljni s storjenim do sedaj?

Ničesar nismo načrtovali, nismo vedeli kaj lahko pričakujemo, kaj lahko storimo in dosežemo. Šli smo z ničle in pobrali kader iz nogometne šole. Imeli smo občutek, da so fantje dobri in iz tekme v tekmo igrajo boljše. To je dokaz, da se v šoli dobro dela. Menim, da smo lahko prvi v tej ligi.

Kakšne posledice je črni scenarij ND Mure 05 pustil na nogometni šoli?

Prišlo je do manjšega osipa, še vedno pa imamo okrog 150-160 otrok. Osip je vsekakor manjši kot smo pričakovali. Z manj otroki se seveda lahko bolj kvalitetno dela, ni pa naš načrt imeti manj vpisanih otrok.

Kako odgovarjate na očitke javnosti, da bi morali kot novoustanovljeni klub začeti v najnižji ligi, v vašem primeru v 2. MNL?

To ni moja stvar, da bi ocenjeval in ne bi rad komentiral. Zagotavljam vam, da nisem imel sam ali kdo drug v klubu prstov zraven pri odločitvi, v kateri ligi bomo igrali. To je bila odložitev MNZja. Bi pa rad povedal, da se preveč izpostavlja Muro, veliko dobrih klubov je v Pomurju, ki dobijo premalo pozornosti. Spoštujem vse klube in nimam nič proti nobenemu.

Če bi ob koncu sezone izpolnjevali pogoje za prehod v višjo ligo, bi to storili?

Bomo šli naprej, ampak ne po sili. Če bo finančna konstrukcija stala, bomo šli. Če bomo šli naprej brez tega, mene ne bo zraven.

Bi radi še kaj dodali?

Kot klub prosimo lokalno skupnost, da se angažira in poskuša pomagati po svojih najboljših močeh. Ne prosimo veliko, vsaka najmanjša pomoč nam veliko pomeni. Zdaj se pa dogaja, da nam vsi zapirajo vrata, namesto, da bi nam pomagali, ko to najbolj potrebujemo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.10.2013 ob 7:17 šepa gost

      Napad nekoliko šepa, načrtujete še kakšne okrepitve, mogoče kakšnega bivšega muraša?Napad šepa 11111kak še li obramba šepa ;-(

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.10.2013 ob 8:47 ZOJA gost

      NIMAM NIČ PROTI TEM DEČKOM KI ŠPILAJO KAK PRAVIJO IZ TEKMEV TEKMO BOKŠE? V ZAČETKU SO IMELI KONCEPT IGRE ŠE KAR DOBER TODA ZDAJ PA OPAŽAM DA JE VSE SKUPAJ SLBŠE IZ TEKME V TEKMO KOT SE MI ZDI NEKAJ ŠEPA PRI STROKOVNEM DELU TRNER NI SPOSOBEN IZ TEH DEČKOV POTEGNITI TISTO KAJ ZMOREJO ZA TO LIGO BI LAHKO PRIPELJALI ČLOVEKA KI BI DELAL NA DOLGI ROK IN PRIPELJAL NOGOMET NAZAJ V FAZANERIJO. MALAČIČ NI ZA TO...

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. smrt
      14.10.2013 ob 9:25 smrt

      Za pejneze se samo na Komunalo obrnoti .Zdaj se že kuri in položnice do velke pejnezje pa bodo .

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.10.2013 ob 9:29 Medicius gost

      Se strinjam s tem, da v strokovnem delu nekaj škripa. Včerašnja igra je bila katastrofalna, trener pa je sedel na klopi pri 0:3 brez besed. Če smo v čem blesteli, je bila to stabilna obramba, včeraj še te ni bilo. Če želite večjo podporo lokalne skupnosti, boste morali najprej popraviti igro in rezultate. Ne mislim, da bi morali zmagati vsako tekmo, ampak si samo želimo gledati dober nogomet, ne nabijanje na pamet in pasivnost. Kader lahko prilagajate, publike pa ne morete, ker je samo ena in ta zahteva dober nogomet.

      26 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.10.2013 ob 9:43 lokalno gost

      vsi bi samo nekšo podporo;prle sami nekaj napravite tak kak večina klubov v Pomurji nej pa samo nekaj čakati ka vam što kaj da.Zato pa ste tan ge ste!

      7 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.10.2013 ob 9:51 kiri gost

      Bravo končno sposoben človek na stočku ,osebno ga poznan in njeme zavupan dečko na meste un de spravo muro v 1 ligo,bravo Damir

      13 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.10.2013 ob 10:58 XY gost

      Banfi bo na konci te zgodbe kratko potegno in do vsi po njem pluvali, ker je v ozadju vse pokvarjeno.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      14.10.2013 ob 11:43 kiri gost

      nega več slaboga ozadja

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      14.10.2013 ob 11:47 gost gost gost

      Banfi ka pa trbej ten igralcon pa treneri kaj plačati? Što so pa tej anonimnezi ka do zatou ka špilajo v muri dobojli kaj plačano, Mura si zaslujži sposobno vodstvo, tij banfi pa štivan pa ste rejsan nej sposobni ka vodite takšen klub. Če ga že vodite te pa pač tak klak je. Što de pa zatou davao pejneze.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      14.10.2013 ob 12:40 za vse znalce gost

      Vsi keri tak komentejrate, ka nekaj v strokovnon deli škirpa, Vam poven ka je g. Malačič med najboljšimi treneri v Pomurji. Vsi keri trdite drugače, ste še nej trnejrali pod njin in ne poznate njegovega dela oz. dela drugih trenerjev v Pomurju. Bojan Malačič, je človek na mesti, keri ne bluzi dosta neka brezveze okoli in se hvali ampak svoje pokaže na treningi. Vsi igralci, keri ste pod njin trnejrali vupan ka se strinjate z menof. Dečki so mladi, normalno ka do tu prisotna nihanja v igre. Pustite jim 2-3 leta in šele takrat se lahko, da ocena o strokovnem delu ne pa po meseci dveh.

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      14.10.2013 ob 12:42 gost gost

      Koliko poznam Damira je odgovoren in pošten človek. Tudi sam že desetletje vodi uspešno firmo, katera je prav tako prav zaradi poštenosti tako uspešna. Bravo damir....samo tak dale....Na teh par nevoščljivcev keri pa pišejo iz faušije pa se ne oziraj..

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      14.10.2013 ob 13:10 malo heca gost

      Pri toj x verziji NK Mure so za vsak slučaj že pri rojstvu poleg pogrebniki :-) Sicer pa je Banfi korekten, pošten, žal pa vse to verjetno ne bo dovolj za ponovni vzpon do 1. lige. Brez podpore lokalne skupnosti ali močnega sponzorja ala Zavrč to ne bo izvedljivo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      14.10.2013 ob 13:36 gost gost gost

      stvarno je malačič strokovnjak, rezultati murine mladine gda jo je on prevzel kažejo kak je nesposoben, pa tudi zdajšnji rezultati so popolnoma negativni. sestavo je ekipo ktera niti v mnl ligi nemre biti prva. pa še tou . ta ekipa mure je niti malo nej perspektivna. s touf ekipof niti mura nede prišla v tretjo ligo. pa še ednouk sprašujen . zakoj pa trbej ten igralcon kaj plačati.?za banfija pa samo tou , nihče ne pravi ka je nepošteni samo on z murof nede napravo nič

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      14.10.2013 ob 14:02 kiri gost

      malačič je drekač najslabše trener telko o ton,poznan ga pa znan kakšen je ...najbaukše trener za muro v ton čase je jančar rakičanske vrede taka nej na pamet

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      14.10.2013 ob 14:53 MURAŠ gost

      MALAČIČ nej sposoben voditi ekipo saj nič ne napredujejo.TOPIČ bi jih mogo prevzejtin on je stručnjak njegove ekipe špilajo super.BRAVO BANFI ti si edini, ki lahko MURO spraviš nazaj v prvo ligo tam kje ji je mesto.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      14.10.2013 ob 14:54 znalac gost

      Muro glede trenerja lahko reši le, g.Gabor-ziko. Druge rešitve jaz ne vidim, da ti mladi igralci dobijo čimprej delovne navade.Težko bi Veržej pusto takšnega strokovnjaka, ki je v kratkem projektu osvojil tretjo ligo-vzhod in zdaj zelo uspešnp igra v drugi ligi,kjer se zdaj nogometna stroka po Sloveniji sprašuje, kako z domačimi in posojenimi mladimi igralci Maribora tako enakovredno kosa z drugimi klubi, ki imajo prvoligaške igralce. Vsak začetek je težki in želim Muri, da izbere pravega trenerja in začne delat strokovno z mladimi igralci, da bo članska ekipa imela svoje igralce, ne pa plačance. Vzemite si zgled Veržeja, da se da z domačimi igralci nekaj nared.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      14.10.2013 ob 15:07 muraš gost

      Meni se zdi ka je VERŽEJ kak MURA ka vlači posojene igralce iz MARIBORA to ni dobro.ZATO je MURA tam ka kje.GABOR samo fejst kasejra da do zmanjkali pejnezi jih pusti na cedili.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      14.10.2013 ob 15:13 XY gost

      @KIRI .. skouz je ozadje ;) shrani si tou stran, pa jo za eno leto pešti

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      14.10.2013 ob 15:31 znalac gost

      Muraš moram te popravit, ker zelo dobro poznam te zadeve.V Veržeju na tem projektu dela več ljudi, ampak to so ljudje,ki imajo vso odgovornost do sebe, kluba in navijačev.Ti ljudje se zavedajo,koliko lahko potrošijo in trener in igralci to vedo v štartu,če ne, ti mesta v VERŽEJU NI. Igralci Veržeja so zelo napredovali,da so prišli ti mladinci iz Maribora in tukaj ni nič narobe.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      14.10.2013 ob 15:36 kiri gost

      ma vse je isto isto de skaus nemamo kvalitete za 1 ligo pa pejnez tudek nede pa de isto pa bv !!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      14.10.2013 ob 15:53 srečko k gost

      odstopi !!! vsi po vrsti! ka je zajebancija?? norca te se dellali z naroda! klub brez ambicij? ka je tou

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      14.10.2013 ob 21:46 xxl gost

      Ne more nogomet v M.Soboti vodit nešče što je nej nikdar BRSNO ŽOGO.Podporo ljudstva si MURA ne zasluži zato ker se zdaj vidi da jim eni Križevci dajo 6.komadov saki pač vlaga tan đe njemi kakšen sin ali pa vnuk špila. "NEMRETE VEČ V M.SOBOTI PRATI PEJNEZE Z NOGOMETOM" Če v toj ligi špilajo GRINGOSI bi bilij na sredini lestvice vij pa si iščete nekšo pomoč. BANFI daj njin lopate v roke nej ka se delajo nekše IGRAČINE PA ZVEJZDE.Sobočanci pozabte na nogomet. Hvala

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      15.10.2013 ob 1:34 lol gost

      Kak izgleda mure še dugooooooooooo nede v drugi ligi. Gnes je celo za tretjo ligo potrebno imeti finance.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      15.10.2013 ob 4:17 xxl gost

      Slaba politika kluba.Vsak polnoletni igralec z pomurja se vleče ali odide v Avstrijo.Tan dobijo bar nekši euro nej ka do za muro špilali za ŠIPTARSKI BUREK pa toga ne dobijo.Obrnite politiko z zaslužki.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      15.10.2013 ob 9:20 gost gost

      Glede na komentare, ki jih berem, bi bilo res najboljše, da nekaj časa nogometa v Murski Soboto ne bi gledali.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      15.10.2013 ob 9:55 gost yx gost

      tou vodstvo s treneron na celi je še večjo sramoto napravilo klubi. malačič je mogouče trener za kakše veški klub nej pa za muro. on je nesposobnost pokazao gda je tou ekipo skupaj spravo ka bi vsakši npormalni znao ka to mej ekipa za prihodnost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      15.10.2013 ob 12:40 lauraas gost

      Mater, kak se v rit vlači lokalni skupnosti, ko pa dobijo denar bodo pa spet isti prasci kot prej.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      15.10.2013 ob 15:11 MURAŠ gost

      MURA št.1 v PREKMURJI škodoželneži to si ZAPOMNITE.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      15.10.2013 ob 15:37 gost gost

      @gost - laurass, to je nej sds pa janša

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      17.10.2013 ob 13:47 resnica gost

      V pomurjo bo stalno težje igrat in konkurirat v drugi in tretji ligi,ker najboljši so nekje drugje po državi ali pa v Avstriji. Kvaliteto imajo da, so konkurenčni,še samo Veržej, Ljutomer, Beltinci, Odranci, Grad in Nafta.Da paše ti klubi izgubijo najboljše,pa bo težko.Žal kvalieta odhaja drugam,kjer so pogoji boljši in je denar.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.