https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Obisk iz pobratene Srbije

Negova, 12.10.2013 ob 7:00  

Mineva 40 let, odkar so vaščani Negove in občina Mladenovac v Republiki Srbiji začeli z medsebojnim sodelovanjem, meseca oktobra 1974, pa sta obe takratni skupščini občin sprejeli sklep o pobratenju občin Mladenovac in Gornja Radgona. Od takrat naprej potekajo številna srečanja, izmenjave, saj se je stkalo veliko prijateljskih vezi. Letos je v okviru občinskih praznovanj občine Mladenovac postal častni meščan (Počasni građanin gradske opštine Mladenovac), Anton Kampuš, župan občine Gornja Radgona, za izjemen doprinos k napredku prijateljskih odnosov, gospodarskega in kulturnega sodelovanja med mestno občino Mladenovac in občino Gornja Radgona. Ta dogodek je zagotovo pomemben mejnik v zgodovini pobratenja in dobra popotnica za nadaljnje širjenje prijateljskih odnosov med meščani Mladenovca in občani Gornje Radgone.


Obisk prijateljev iz Velike Krsne občine Mladenovac v Republiki Srbiji, je organiziralo Turistično društvo Negova - Spodnji Ivanjci in poteka od petka 11. oktobra do nedelje 13. oktobra. Prijatelji iz Srbije so pred prihodom v Negovo obiskali Ljubljano, kjer so imeli tudi voden ogled. Ob 16. uri pa so prispeli v Negovo, kjer jih je pričakal topel sprejem in bogat kulturni program na Osnovni šoli Antona Trstenjaka Negova. Pozdravil jih je tudi podžupan občine Gornja Radgona, Vinko Rous, in jim zaželel dobrodošlico.

Do nedelje, ko se vračajo domov, jih čakajo številne aktivnosti. Že včeraj zvečer je v gasilskem domu Negova potekalo skupno druženje ob glasbi domačih Štajerskih fakinov in srbskih ritmov. V naslednjih dveh dneh pa bodo obiskali Jeruzalem, se preizkusili v trgatvi in prešanju na grajskem dvorišču in se družili na kostanjevem pikniku. Ogledali si bodo tudi grad Negova in na grajskem dvorišči, sojenje na prangerju, »Ribičija pa taka«.


Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.