https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Puconcih zaživela Zelena dvorana

Puconci, 13.10.2013 ob 19:00  

V okviru letošnjega občinskega praznika Občine Puconci je včeraj potekala otvoritev Zelene dvorane v Puconcih, kjer so slavnostno odprli vrata novemu športnemu objektu ter novim podvigom in dosežkom.


V okviru prireditve so se spomnili in hkrati zahvalili tudi za uspehe športnic in športnikov, ki so v pretekli sezoni dosegli najvidnejše rezultate ter s tem odločilno prispevali k razvoju športa v občini, ki so s svojimi uspehi ponesli glas o Občini Puconci tako širom Slovenije kot tudi preko meja. Športna zveza Puconci je tako podelila priznanja za klub z največjo tradicijo v Občini Puconci Nogometnemu klubu Kema Puconci, priznanje za najboljšo mladinsko ekipo Hokejskemu klubu Triglav Predanovci, priznanje za najboljšo žensko člansko ekipo Ženskemu odbojkarskemu klubu Kema Puconci in priznanje za najboljšo moško člansko ekipo Namiznoteniškemu klubu Kema Puconci. Poleg tega so podelili še priznanje za najboljšo športnico Občine Puconci za leto 2012 odbojkarici Vanji Vidonja in priznanje za najboljšega športnika Občine Puconci za leto 2012 strelcu na glinaste golobe Boštjanu Mačku ter posebno priznanje za najbolj zaslužnega športnega delavca Ernestu Nemcu. Priznanja je podelil predsednik ŠZ Puconci Jože Fartek.

Po podelitvi priznanj je sledilo uradno odprtje Zelene dvorane. Trak so prerezali župan Občine Puconci Ludvik Novak, ravnatelj OŠ Puconci Ernest Nemec, predsednik Športne zveze Puconci Jože Fartek in poslanec v parlamentu Branko Ficko ter tako simbolično dvorano predali svojemu namenu.

Skozi pester kulturni program, katerega sta povezovala Tamara in Vito, so športnice in športniki predstavili športne panoge, v katerih se v občini dosegajo najvidnejši rezultati, učenci OŠ Puconci pa so predstavili vadbo športne vzgoje. Program so s svojim pevskim ali plesnim nastopom popestrili še Vokalna skupina Zarja, Puconski duo Pištek s harmoniko, učenci OŠ Puconci s svojim ansamblom Sonček ter folklorni skupini KTD Moščanci in OŠ Puconci. Na koncu pa so plesna šola Zeko in učenci OŠ Puconci sklenili kulturno dogajanje uradnega dela s skupno plesno točko.

Vse prisotne so medtem nagovorili župan Občine Puconci Ludvik Novak, slavnostni govornik Branko Ficko in predstojnica Zavoda RS za šolstvo Irena Kumer.

Slovesnost se je nato preselila pod šotor pri OŠ Puconci, kjer so vse prisotne pogostili z bogračem, za zabavo pa so poskrbele glasbene skupine Weekend band, Pravi moment in OPPA Bokan band. Poleg otvoritve dvorane letos obeležujejo tudi 230. obletnico šolstva v Puconcih, zato so predstavili tudi kratek kronološki pregled osnovnega šolstva v Puconcih.

Po pogostitvi pa je nastopila še akrobatska skupin Dunkin devils, ki je s svojo drznostjo navdušila vse prisotne.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.10.2013 ob 20:04 KARČI gost

      Čestitke ,za vse . SAMO tale DUO in Pištek je brez vejze . Te babe naj se umaknejo , ker so čisto brez vejze !!!

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.10.2013 ob 8:35 Slovenec gost

      Ali res ni bilo moč najti drugega slavnostnega govornika, kak tega Jankovičevaga prisklednika?

      18 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.10.2013 ob 8:46 Prekmurec gost

      Janšov prisklednik bi biu boukši?

      1 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.10.2013 ob 10:17 gajzi gost

      toga pospanoga hlapca Jankovičovoga so dali ka je brbral .Tomi je žmetno še ka more živeti haska je nej v življenji napravo

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.10.2013 ob 17:04 jastin biebr gost

      coll.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.