https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Megy bo študirala iz zapora

17.10.2013 ob 8:59  

19-letna Megy Jerebic iz Gančanov, ki so ji lanskega in v začetku letošnjega leta sodili za nedokončan umor 26-letne tekmice v ljubezenskem trikotniku, Mateje Gomboc, gre za pet let in šest mesecev v zapor, najverjetneje na Ig. Pritožni senat višjega sodišča je namreč v celoti potrdil prvostopenjsko sodbo, med tem ko je Megy ob izreku kazni šokirano reagirala s solzami in zanikanjem krivde.

 

Kazen sicer vključuje možnost študija, ki si ga komaj 19 letna Megy nadvse želi dokončati. Tako bo ob končani srednji ekonomski šoli lahko študirala turizem in gostinstvo, a le za rešetkami, med tem ko ji bo odvzeto pet let in pol prostosti.

 

Naj samo spomnimo, da ji je tožilec dokazal, da je Megy 16. julija lani z željo, da bi umorila takrat 26 - leto tekmico Matejo Gomboc za srce Florjana Felicijana, ob 4.40 zjutraj pritekla zamaskirana s kladivom v roki v spalnico, kjer je žrtev skupaj s triletnim sinkom spala ter jo kar 11-krat udarila po glavi, ob tem pa ji prizadela hude rane. Najhujše je preprečila Marija Felicijan, ki je pritekla v spalnico, ter še sama skupila kompliciran zlom nosu – kot je zapisano  med drugim v obtožnici.


Po trditvi odvetnika Jožeta Šafarič pa naj ne bi šlo nikakor za poskus umora, kljub priznanju, da se je kaznivo dejanje zgodilo: »Če bi želela Matejo ubiti, bi šla s sekiro, ne pa s kladivom, ki ga je našla pred njeno hišo. Šla je zamaskirana, ker ni želela, da bi jo oškodovanka prepoznala, ne pa da bi jo ubila, saj če bi bila mrtva, tako in tako ne bi nikomur mogla ničesar povedati. Pri tem jo je vodil Florjan Felicijan, ki ji je dejal, da bi se onadva lepo imela, če bi se Mateji kaj zgodilo. Torej jo je kot otroka, ki je tik pred dogodkom postal polnoleten, vodil izkušeni policist, ki mu je zelo zaupala. Njena mladostniška nepremišljenost je botrovala temu dogodku, kjer gre zgolj za telesne poškodbe in ne za poskus umora,« so bile zagovorniške besede Šafariča.

Megy reagirala z glasnim jokom

Obtožena Megy, je v šoku med glasnim jokom pokazala nestrinjanje z predlogom tožilstva ter ponovila, da nikogar ni hotela ubiti. Ob tem se je vsem še javno opravičila, ter dodala, da sicer zasluži kazen, a ne take, kot predlaga gospod tožilec. »Želim si samo končati šolo in nadaljevati študij, a kako, če bom morala za tako dolgo v zapor,« so bile v joku njene besede.

Vir: slovenskenovice.si

    Fotogalerija