https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Mestna občina Murska Sobota druga na natečaju za »Naj kolesarsko občino 2013«

Murska Sobota, 19.10.2013 ob 8:00  

Regionalni center za okolje je v sodelovanju s Skupnostjo slovenskih občin pozval  slovenske občine, ki  štejejo vsaj 6.000 in ne več kot 200.000 prebivalcev, k udeležbi na nagradni razpis za »Naj kolesarsko občino 2013«. Prvo mesto je dosegla Mestna občina Maribor, na drugem mestu ji tesno sledita mestni občini Murska Sobota in Velenje.


 

Z natečajem je bilo ugotovljeno stanje glede kolesarstva v občinah  na področju strateškega načrtovanje kolesarstva kot načina prevoza, razvoja kolesarske infrastrukture in njenega vzdrževanje, razvoja storitev za kolesarje, promocije in marketing kolesarjenja kot načina vsakdanjega prevoza, sodelovanja v evropskih projektih in rekreacijsko-turističnih kolesarskih poti in športno rekreacijskih dogodkov.

Organizatorji natečaja verjamejo, da lahko s tovrstnim tekmovanjem spodbudijo tako mestne uprave kot tudi tiste, ki uporabljajo kolo predvsem kot priročno in učinkovito prevozno sredstvo za pot v službo ali šolo ter po različnih vsakdanjih opravkih, da skupaj storijo več za to, da postane kolesarjenje v slovenskih mestih tekoče, brez nepotrebnih obvozov, varno in udobno ter da se bo s storitvami za kolesarje in redno promocijo spodbujalo, da čim več prebivalcev za poti po svojih vsakdanjih opravkih uporablja kolo.

MO Murska Sobota sprejela certifikata BYPAD in QUEST

Mestna občina Murska Sobota je v zadnjem času veliko storila predvsem na področju strateškega načrtovanja kolesarstva in sodelovanja v evropskih projektih, ki se postopno kažejo tudi v izboljšani kolesarski infrastrukturi in storitvah za kolesarje. Za uspešno implementacijo orodja namenjenega izboljšanju kakovosti kolesarske politike na lokalni ravni, je v letu 2010 prejela evropski certifikat BYPAD,  nedavno pa še evropski certifikat QUEST, za uspešno implementacijo orodja namenjenega razvoju energetsko učinkovite in trajnostne mobilnosti.

Tudi v prihodnje želi uprava Mestne občine Murska Sobota spodbujati občane h kolesarjenju in uresničevati  zastavljene cilje na poti trajnostne mobilnosti.  

Več informacij o prizadevanjih Mestne občine Murska Sobota na področju spodbujanja kolesarjenja in trajnostne mobilnosti najdete na spletni strani občine: http://www.murska-sobota.si/s-kolesom-po-mestu-okolici.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.