https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Dopis vladi o ukinitvi poštnih poslovalnic v Pomurju

Moravske Toplice, 21.10.2013 ob 13:27  

Občina Moravske Toplice je poslala dopis na naslov Vlade RS, v katerem opozarja na problematiko zapiranja poštnih poslovalnic v Pomurju.

 

V dopisu so zapisali, da je Občina Moravske Toplice seznanjena  z namero Pošte  Slovenije  o preoblikovanju pomurskih  pošt  v pogodbene pošte  in o selitvi  poštne  uprave Murska  Sobota v Maribor. O omenjeni  problematiki je na svoji 25. redni  seji razpravljal tudi  Občinski svet  Občine Moravske  Toplice, ki je sprejel  naslednja  sklepa:

- Občina  Moravske  Toplice  je  neuradno  seznanjena z  namero Pošte  Slovenije o drugačnem  načinu  delovanja  poštnega  urada  Prosenjakovci po novem  letu. Hkrati Pošta  Slovenije  po njihovih  informacijah  zapira  sedež območne enote Pošte  v Murski  Soboti.

- Občinski  svet  Občine  Moravske  Toplice  najostreje  protestira  proti  takšni  nameri in zahteva  od uprave Pošte Slovenije,  da ohrani obstoječe  stanje  tako  v Prosenjakovcih,  kot v Murski  Soboti.

Foto: Delo.si

»Vlado Republike  Slovenije pozivamo, da kot  trenutni  upravljavec  premoženja  v državni lasti,  kar je  tudi  Pošta Slovenije,  ukrene  vse  potrebno,  da ne  bo  prišlo  do tovrstnih ravnanj.« Občinski svet  Občine  Moravske Toplice podpira  prizadevanja  pomurskih  poslancev  in ostalih, ki  si prizadevajo  ohraniti  pomurske  pošte. Občinski svet  Občine  Moravske  Toplice poziva  Pošto  Slovenije, da  ponovno  prouči problematiko  pošte  Fokovci  in  vzpostavi  stacionarno  delovanje pošte,  kot  je delovala do njenega  preoblikovanja, so še zapisali v dopisu.

    Komentarji

    1. gost
      21.10.2013 ob 15:21 Charlie gost

      Podal bom svoje izkušnje. Sem veliko raje, da je pošta v trgovini (tudi v Moravskih Toplicah) in jo lahko dvignem od zjutraj do večera, kot pa, da pridem pred zaprta vrata. Kar se pa tiče znanosti okrog lokalnih poštnih direktorčkov, pa se mi zdi, da so pošto napravili nekakšno znanost in začeli prodajati vsega vraga. Povsem po nepotrebnem. Delajo naj s poštnimi pošiljkami. Čokolade, sveče, časopis, razne tehnične zadeve ... pa naj prodajajo v trgovinah.

      20 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.10.2013 ob 17:39 poštar gost

      z delavcami pa delajo kot svinja s pomijami

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.10.2013 ob 23:33 Niko gost

      Po mojem mnenju je potrebno pošto racionalizirati saj so delavci na pošti že zelo izobraženi in veliko tega lahko postorijo na terenu zato je v redu da zapirajo te neprijazne prostore v katerih se uslužbenke obnašajo kot bogovi se pa strinjam da je polovico stvari ki jih prodajajo neprimernih za pošto

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.10.2013 ob 10:35 SMRKCI gost

      Ma,kaj hočejo da bomo hodili v ljubljano po pošto mi prekmurci.Ko si nek pederski tajkun politični izmisli da v prekmurju treba ukiniti pošto ali kaj podobnega,potem so vsi za v politiki,ko pa so volitve so pa vsi v prekmurju,češ saj pa itak prekmurci neznajo,kaj so volitve in tu v prekmurju dobijo glasove in še se dobro najejo in napijejo dobrega vina.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.