https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Prevoz treh ilegalnih oseb v osebnem avtomobilu

22.10.2013 ob 7:17  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali sedem prometnih nesreč, ki so se končale le z gmotno škodo, pet kaznivih dejanj, nedovoljen prehod državne meje, zasegli ponarejen bankovec, tri kršitve javnega reda in miru, pet poškodb vozil na parkirnih prostorih in pet primerov povoženja divjadi.

Na področju kriminalitete so obravnavali vlom v dva kontejnerja na gradbišču, poškodovanje stebrov ograje, neplačevanje preživnine, tatvino kmetijskih pridelkov in kaznivo dejanje grožnje. Na avtocesti je bil zaustavljen tujec, ki je v osebnem avtomobilu prevažal tri tujke, ki so v Slovenijo vstopile nezakonito. Tujke bodo predane madžarskim varnostnim organom. Zasežen je bil tudi bankovec za 20 EVR za katerega se sumi da je ponarejen.

Javni red in mir je bil kršen trikrat na javnem kraju. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

V zvezi našega obvestila za 13.10.2013, da je v Lendavi pes ugriznil žensko, je bilo  z nadaljnjim zbiranjem obvestil ugotovljeno, da  je pes v neograjenem delu dvorišča v predel obraza ugriznil občanko, ki ga je pred tem hotela pobožati. Oškodovanka je zdravniško pomoč iskala v zdravstvenem domu in nato v bolnišnici. Lastnici psa, ki je kršila določila Zakona o zaščiti živali  je bil izdan plačilni nalog.   

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali popoldan na relaciji Murska Sobota – Dobrovnik – Lendava.  

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.