https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Mitja Kaučič: »Lepo je, če si za svoje delo primerno nagrajen.«

Murska Sobota  

V POM-KLEPETU v živo smo v sklopu projekta »Zaposli me, sosed!« gostili Pomurca Mitja Kaučiča iz Radvencev, zaposlenega pri Radkesburger Metallwarenfabrik.


Mitju ste lahko zastavljali vprašanja s področja zaposlitve na tej firmi, z njim ste lahko klepetali o pravicah in obveznostih, ki jih ima kot zaposlen ter o vsem, kar vas je zanimalo v zvezi z delom v Metallwarenfabrik.

Naše bralce je med drugim zanimalo, kako to, da se je Mitja odločil poiskati službo v Avstriji in ne v svoji domovini ter kakšne so izkušnje s tamkajšnjimi delodajalci. Mitja nam je povedal, da si je delo našel v Avstriji zaradi večjega zaslužka in tudi zato, ker je delovno mesto bilo boljše od dotedanjega, ki ga je opravljal. Sam je mnenja, da mladim kaj drugega ne preostane več, kot pa poiskati alternativne možnosti, v kolikor si ne morejo najti ustrezne zaposlitve v domovini. »Lepo je, če si za svoje delo primerno nagrajen. Tega se avstrijski delodajalec definitivno bolj zaveda kot slovenski.«

Na vprašanje bralca, kako priti do zaposlitve na firmi, kjer je sam zaposlen, je odgovoril, da ima podjetje Radkesburger Metallwarenfabrik na svoji spletni strani obrazec, ki ga izpolniš ter odneseš na firmo. V kolikor potrebujejo delavce, te pokličejo na razgovor, kasneje se morda dogovoriš za poskusno delo. Če je vse ok, ti ponudijo zaposlitev.

 

CELOTEN KLEPET SI LAHKO OGLEDATE - TUKAJ!

Projekt je sofinanciran s strani Urada Vlade RS za komuniciranje.

 

 

    Komentarji

    1. gost
      23.10.2013 ob 20:46 CCCP gost

      Alternativa ni več samo zaposlitev v tujini ampak tudi izselitev iz države. Ne razumem države na eni strani spodbuja zaposlitev v tujini z projektom "zaposli me, sosed!" po drugi strani te pa hočejo dvojno obdavčiti v višini 3.000 €... Da si spet v isti bedi kot v Sloveniji.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.