https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Občani poskrbite za svojo varnost in premoženje

25.10.2013 ob 7:19  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali pet prometnih nesreč, štiri kazniva dejanja, sedem kršitev javnega reda in miru, tri primere povoženja divjadi, poškodbo vozila na parkirnem prostoru in obravnavali štiri tujce, ki so na nedovoljen način vstopili v Republiko Slovenijo.

V vseh obravnavanih prometnih nesrečah je tokrat nastala le materialna škoda. 

Na področju kriminalitete so na območju Murske Sobote obravnavali vlom v stanovanjsko hišo, nasilje v družini in ponarejanje listin. Na območju Lendave pa je bila obravnavana tatvina goriva.

Občane opozarjamo naj poskrbijo za svojo varnost in premoženje. Zaklenite vrata in zaprite okna ter brez nadzora ne puščajte vrednejših predmetov. Tudi ko opravljate dela okrog hiše, zaklenite vrata in ključev ne puščajte pod predpražniki, v rožah ali nabiralniku.

Javni red in mir je bil kršen petkrat v zasebnih prostorih in dvakrat na javnih krajih. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvijo prenehali.

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe so na avtocesti obravnavali štiri tujce, ki so na nedovoljen način vstopili v našo državo.

Obveščajo vas, da se od 1.11.2013 na Policijski postaji Ljutomer ukinja stalna dežurna služba. Policisti bodo na Policijski postaji dosegljivi med 5. in 23. uro. V primeru nujnih dogodkov pokličite na telefonsko številko 113.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na relaciji Radenci - Ljutomer - Murska Sobota.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.