https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Tadeja Polanšček: »Poklic medicinske sestre zelo iskan v Avstriji«

Murska Sobota, 28.10.2013 ob 14:59  

V POM-KLEPETU v živo smo v sklopu projekta »Zaposli me, sosed!« gostili vodjo fizioterapije v Kurzentrum Parktherme Bad Radkersburg Tadejo Polanšček.


S Tadejo, ki se že več kot 10 let vozi v službo v sosednjo Avstrijo, ste lahko klepetali o pravicah in izkušnjah, ki jih ima kot slovenska državljanka zaposlena v Avstriji, ji zastavljali vprašanja s področja zaposlovanja v Avstriji ter jo povprašali o vsem, kar vas je zanimalo v zvezi z zaposlitvijo v državi Avstriji.

Naše bralce je predvsem zanimalo, kateri poklici so v Avstriji trenutno najbolj iskani. To so še vedno poklici: sobaric, čistilk, kuharjev, natakarjev, kvalificiranih delavcev, npr. avtomehanik, zidar, strojni tehnik, električar ter seveda medicinskih sester, nam je povedala Tadeja. Za poklic medicinskih sester si je potrebno pridobiti dovoljenje za opravljanje poklica na njihovem ministrstvu - TUKAJ.

Našim bralcem, ki ne morejo dobiti zaposlitve v Sloveniji in vsaj pogovorno obvladajo nemški jezik je svetovala, da se odpravijo v Avstrijo poiskat službo: »odnosi so neprimerljivo boljši kot v Sloveniji, zdravstvo bolj urejeno, otroški dodatek je 160 eur na otroka - ne glede na plačo, plač je 14,.... Kaj naj še rečem, naj vas ni strah, Avstrijci niso noben bav bav, pokažite voljo do dela in vas bodo cenili ... meni so to spoštovanje  že večkrat izkazali!«, je dodala in povedala, da sama rada hodi v službo.

CELOTEN KLEPET SI LAHKO OGLEDATE  - TUKAJ!

Projekt je sofinanciran s strani Urada Vlade RS za komuniciranje.

 

 

 

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.