https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Mladi folkloristi vadili v Radencih

04.11.2013 ob 7:30  

V Dijaškem domu Radenci so gostili še posebej zanimivo skupino otrok in njihovih mentorjev. Del krompirjevih počitnic so namreč pospešenim vajam namenili otroci, člani Folklorne sekcije FD Lancova vas.


Pod vodstvom mlade mentorice je na tridnevne vaje v dveh skupinah pripotovalo natanko 40 otrok, od tega 27 starih od 5 do 10 let in 13 otrok starih od 10 do 14 let, ki so člani Otroške Folklorne sekcije pri Kulturnem društvu Lancova vas. V Radence so prišli predvsem zato, da se otroci malo družijo in še bolj zbližajo ter se česa novega naučijo. Najbolj si želijo, da si naberejo še malo več izkušenj in razširijo svoje znanje, nam pove njihova mentorica Suzana. 

Poleg plesanja iger, ki so jih plesali predniki iz Lancove vasi in Haloz, ter petja ljudskih pesmi iz svojega okolja, so se otroci FS Lancova vas v Radencih tudi igrali, imeli pa so tudi različne druge aktivnosti. Ob takšni vnemi mladih folkloristk in folkloristov, domači običaji in izročilo ne bodo nikoli izumrli.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Slike: Folklora Lancova vas

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.