https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Prekmurec Gregor Balažic med slovensko izbrano vrsto

19.11.2013  

Danes se bodo odigrale povratne tekme dodatnih kvalifikacij za uvrstitev na svetovno prvenstvo. Islandija bo gostovala na Hrvaškem, Ukrajina v Franciji, Grčija v Romuniji, na Švedskem pa se bo Zlatan Ibrahimović poskušal »maščevati« Cristianu Ronaldu.

 

Kot vam je verjetno že znano, se Slovenija ni uvrstila v dodatne kvalifikacije, bo pa danes vseeno odigrala prijateljsko tekmo z izbrano vrsto Kanade. Tokrat se je na seznamu slovenskega selektorja Srečka Katanca znašlo pet "novincev", med katerimi je tudi Prekmurec Gregor Balažic.

Poziv je sprejel prejšnji teden po prvenstveni tekmi, ko mu je tudi trener osebno čestital za vpoklic. »Po tihem sem upal na vpoklic in seveda sem ga bil vesel,« je priznal 25-letnik ter dodal, da je vpoklic vsekakor velika nagrada za dosedanje delo in predvsem velika čast.

Prekmurec, ki je svojo nogometno pot začel pri Muri, sedaj želi dokazati in pokazati, da si zasluži braniti barve naše države in tako ostati član reprezentance tudi v prihodnje. »Moja naloga je predvsem braniti oziroma onemogočiti napadalcem nasprotne ekipe, da pridejo v priložnosti, rad pa tudi sodelujem v napadalnih akcijah,« je na vprašaje kaj lahko doprinese slovenski reprezentanci odgovoril centralni branilec.

Glede reprezentančnih kolegov pravi, da jih pozna že od prej, boljše pa tiste s katerimi je že sodeloval v mlajših selekcijah reprezentance. »Zdaj selektorja poznam tudi osebno, mislim da je odličen človek, na treningu je odličen vodja, ki ima ogromno znanja in je osebnost, ki jo lahko vsak igralec edino in samo spoštuje,« nam je zaupal svoje prve vtise o Katancu.

Balažic tudi to sezono igra v Ukrajini pri Karpatiji iz Lvova, kjer je nepogrešljivi člen obrambne linije. »V Lvovu se počutim predvsem zelo domače, dobro igram in redno, saj sem v formi, ob sebi imam najboljšo ženo, brez katere pa si življenja sploh ne predstavljam. Z Lili se odlično razumeva in sva nerazdružljiv team. Veva kaj želiva, in to šteje. V prihodnosti imam željo nastopiti še v kakem evropskem klubu, zato so delo in misli hkrati usmerjene tudi že tja,« nam je povedal o svoji klubski karieri.

»Velika zahvala gre moji Lili, družini in najbližjim. Seveda moje poti ne bi bilo brez podpore prenekaterih trenerjev s katerimi sem sodeloval v moji klubski karieri, zato gre zahvala tudi njim,« je hvaležno zaključil naš pogovor.

FOTO: Roman Lutkovskiy

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.11.2013 ob 11:12 gost gost

      čestitam za povabilo. Mamo mi dosta dobrih nogometašov iz našoga okolja

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.11.2013 ob 11:26 Andi gost

      Bravo Balažic. V Prekmurju je še zelo dobrih nogometašev Ki bi lahko nastopali v dresu reprezentance.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.11.2013 ob 12:13 mega zvezdnik gost

      brat je bil tudi negda velika zvezda, zdaj pa igralec malega nogometa.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.11.2013 ob 14:42 BZ gost

      Kaj toti Balazic prej ni mel nobene babe

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.11.2013 ob 14:49 moja žena LILI gost

      moja žena LILI, moja žena LILI, moja žena LILI, moja žena LILI,.............................................................................

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.11.2013 ob 16:03 ka gost

      ka si fauššššššš?

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      19.11.2013 ob 16:35 miki gost

      ene ste resno neverjetne ej,.. ma BALA je odličen obrambne igralec, pa bi nan v repke fejst fejst praf prišo!!!

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      19.11.2013 ob 20:52 nekdo gost

      Da nebi bilo te preklete nevoscljivosti.Kak nekomu nekaj uspe tak ga treba takoj v drek poklaciti. Sicer pa Grega vsaka cast in ponosni smo nate .Se naprej tak in se veliko nogometnih uspehov ti zelimo tisti keri vemo da si do tega prisel z trdim delom. BRAVO

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      19.11.2013 ob 22:25 gost gost

      BALA, repka ... ka je to kakšna južna reprezentanca špilala?

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      20.11.2013 ob 0:01 mura gost

      bravo gregor. tak dale pa še veliko uspeha.....

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      20.11.2013 ob 10:35 ms gost

      ka pa zdaj ma brat veze tü?? svašta... Mimogrede uspešno igra tüdi velki fuzbal v nižji austrijski ligi!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.