https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Udeleženim v aferi »Pomurski zakon« grozi zapor

18.11.2013 ob 11:52  

Ovadena sta nekdanja zaposlena na Pristopu, Andrej Drapal in Uroš Hakl, direktor Oikosa Jurij Kobal in direktor Pribinovine Goran Miloševič, zaradi deljenja razvojnih sredstev za Pomurje.


Nekdanji državni sekretar Andrej Horvat se je leta 2011 in 2012 znašel sredi kriminalistične preiskave IT zaradi nepravilnosti pri delitvi razvojnih sredstev Pomurju. Solastniku Pristopa Andreju Drapalu, strankarskemu kolegu iz SD-ja in lastniku podjetja Pribinovina Goranu Miloševiču ter lastniku podjetja Oikos Juriju Kobalu, naj bi omogočil, da so dobili posel turističnih, marketinških in drugih storitev na račun proračunskih sredstev. Sekretar Andrej Horvat je po preiskavi iz leta 2011 umaknil iz aktivne politike in odstopil s položaja.

Državni sekretar Horvat, ki je moral po ugotovitvah Komisije za preprečevanje korupcije tudi odstopiti je preiskavo komentiral. »Pričakujem, da se bo ugotovilo,  da sem delal v skladu z zakoni«.

Državo oškodovali za 600.000 eurov

Policija pa je ugotovila, da na podlagi nekaj 100 elektronskih sporočil s preiskave naj bi skupina podjetnikov z namenom pridobitve premoženjske koristi kar sama izoblikovala program in pogoje javnega naročila, na podlagi katerega so posel izpeljali in prejeli proračunska sredstva. Pristop, Oikos in Pribinovina, naj bi državo s pomočjo Horvata oškodovali za najmanj 600.000 evrov, za kar jim grozi od enega do osem let zapora. Njihove ovadbe so na tožilstvu, vendar še niso sporočili kako in če sploh so od aprila ukrepali. Iz Pristopa pa so sporočili, da Andrej Drapal že od novembra 2011 ni zaposlen na Pristopu.

Vir: rtvslo.si

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.11.2013 ob 13:10 gost bizi gost

      Že davno bi mogli biti v zapori, pa vrniti vse, ka so spokradnoli. Sran jih je lejko, ka so na pejnezaj, za Prekmurje goljufali, kradnoli, pa delali za sebe. Te pa eni, kak je Miloševič še sidijo v mestnon sveti. Že davno bi mogo odstopiti, samo ka nema nikše politične kulture. Vsi ti akteriji morajo biti zbrisani s političnega zemljevida. Naslednje volitve, pa naj dočakajo v zapori.

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.11.2013 ob 13:21 x gost

      No , da vas slišimo zdaj. Ko je vpleten župan, je polno komentarjev. Zdaj se tako razpišite, kot se pri županu. Pa še marsikateri drugi bodo verjetno končali tako, kot ti.

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.11.2013 ob 13:29 Prekmurec gost

      No sedaj se vidi kam je šel denar za razvoj Pomurja, pa še to niso edini poglejte malo kdo vse je dobil denar iz tega naslova tudi nekaj malo manj kak samo pol milijona projektov pa nikjer nekaj malih delavnic. Ostali t.i. mali brez zvez ??!! pa nismo imeli pogojev niti za par deset tisoč. Tak so razlagali pristojni in odgovorni. Nič čudno da se iz nas Prekmurcev dela norca g gargamel.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.11.2013 ob 13:31 y gost

      X imaš praf, čakamo na razpravo. Mislim, da ta tema ima večjo "težino", kot, da župan, kao grozi novinaru(hahaha), čeprav to sploh ni bila grožnja, ampak opozorilo. Ampak seveda, ko gre za župana, ki je dober, ga mora peščica ljudi popljuvat in natolcevat laži, samo da bi ga spravili iz položaja. Vendar vam to ne bo uspelo, ker mi občani, vse dobro vidimo, kaj se dogaja v mestnem svetu in kdo krade nam občanom. Komu mora občina pokrivat več tisoč € zgube, zame to niso sposobni ljudje, ki vodijo taka podjetja. Župan, čimprej jih menjaj, ker nas peljejo v pogubo.

      12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.11.2013 ob 14:01 xy gost

      @y malo si pogledni http://supervizor.kpk-rs.si/ pa potem "Vendar vam to ne bo uspelo, ker mi občani, vse dobro vidimo, kaj se dogaja v mestnem svetu in kdo krade nam občanom." dobi stavek pravi pomen. Samo moraš znati kakšne povezave moraš iskati ;) tak ka dobro gledaj,.....

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.11.2013 ob 19:52 BOSS gost

      Andrej je že bil vrede je pa zdaj Židan še boljši za SD MS.

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      18.11.2013 ob 22:08 RobinHood gost

      Res je imel GarGaMel še kako prav, čeprav se grdo sliši. Še tisto nekaj denarja, ki pride v Pomurje, ga potem razni spretni podjetniki s pomočjo političnih botrov spravijo iz Pomurja. Namesto, da bi domače firme izvajale rane storitve, se privleče podjetja iz drugih koncev Slovenije, ki so skozi leta pobrala Pomurju lepe milijone everčkov. Seveda pa nobena usluga ni zastonj in se potem denar porazdeli še malo širše. Le siromašna raja ostane siromašna naprej. In siromašno Pomurje ostane naprej siromašno.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      18.11.2013 ob 22:09 mladi cigani gost

      tunček ka si lepo si zrikto ka si šo na radio ROMIC zdaj tan iščeš že podporo ali ka znaš muc te neje--100%pa zdaj ka si še tak šinfo z pušče funkcionare te je lejko sram ,vej mi cigani smo volili tebe ka si na ton položaji ,,vej dugo neboš,nas so pa izvolili naši krajani in krajanke na lokalni volitvaj, pa komaj čakan nove volitve v pušči boš mel 5 glasov vej ti znaš od koga, mi pa za ks,pa za svetnika pa dobimo volitve, pa nej ka bi slućajno prišo pred volitvami v Puščo , ka ti si tak gučo ka so cigani nepismeni pa ka ti doj visimo. v sredo bom telefončno opravo en razgovor v ljubljano te pa na policiji vložimo za en miren protest pred občino pa boš po pritiskom mogo odstopiti kak mariborski kangler ka do vsi meli parole menjaj štiheca, pelajte tuneka ven z sobote ,idi gotov si ,da boš vido od 800 do 2000 ciganov pred občino te šinfaj cigane če boš mel jajca .tunek gotov si. odstopi rajši sam

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      18.11.2013 ob 22:45 zen gost

      hahaa mladi cigani lejko ste srečni, ka je Tunček župan, kda drugi pride, van nika nede napravo. Še lastni vaši vas šinflejo. Ka te misliš, ka je bil zvoljeni samo od vas, kelko pa vas te ge v Pušči,...Vi na Pušči tudi mate 2 tabora, vsi to mi znamo, samo kak dugo, de tabor na vodstvi, pazi,pazi lejko se že drugo leto menja!!! na zadnjih volitvaj je fejst malo sfalilo, pa ka nemo gučo, ka vse se je delalo, ka ostanete na ...................

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      19.11.2013 ob 1:02 anti rudaš gost

      @mladi cigani (rudaš) si kajlo doubo? Zato še v temi, ge so na tapeti Horvat, Miloševič & Co pišeš rajši o Štihece kak o njih? Zakoj pa te ne omenjate na tun spiske miniGujta. Un je tudi mafno 50.000 € iz te kompanije s Horvatom. Pol soboškoga mestnoga sveta očitno novih volitev nede dočakalo na prostosti :)

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      19.11.2013 ob 2:32 tuna gost

      Tonček samo ti pijši prauti nan, pri nas nemaš več niti enga glasa. Sabino si pa lejko domau pelaš in njenoga pokvarjenoga moža tudi.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      19.11.2013 ob 8:30 mery gost

      Ka se nori delate. Vej pa ka je da kaj Rudaš napravo za rome . V Prekmurji ga tak mij šteri smo nej Romi ne trpijmo. Med Romi pa naj pogledne če ga še štoj podpira. O ton ka je Rudaš pa vodstvo Pušče zelo slabo pa nej je gučo samo zdejšnji župan Sobote ampak tudi prejšnja dva župana. Vi krajani Pušče pa malo k sebi prite. Župan je samo istino gučo. Če bi vodstvo Pušče pa Rudaš bili dobri lideri te se nebi pistili na takšen nivo ka grozijo. Ka tak glasove dobivate na volitvah na Pušči z grožnjami pa z lažmi? Vas istina tak moti? Bojte pošteni do svojih volilcev pa do občine in vseh nas občanov te te lejko gučali ka je Pušča vas sožitja. Če te rešavali probleme z grožnjami te pa Pušča nikak nej je vas sožitja. Štihec se je vipo povedati resnico in tak terbej nej zaradi telko zaradi nas ampak zaradi Romov samih največ pa tistih s Pušče.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      19.11.2013 ob 8:48 gost gost

      malo pijtajte policaje što je tej rudaš, dosta do van meli za povedati. malo pijtajte kelko krat je meo hišno preiskavo pa kelko so njemi najšli, orožje pa sefelej drugo sumljivo robo. pa kakšne lovščine je zganjo s tisto socialno trgovino v maribori, partnere je nategno do amena

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      19.11.2013 ob 8:49 aaa gost

      Pomoč za Pomurje, ki pristane v LJ. Se sliši znano?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      19.11.2013 ob 8:51 vuk gost

      Ej moj Štihec, cigane si navčo manipulacij. Zdaj se pa Rudaš pred volitvami šče drago odati. Tak ti trbej, pelaj si jih v Rakičan!

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      19.11.2013 ob 11:14 gost gost

      Na eni strani SD davle (Židan (SD) - Kampušu (SD)), na drugi strani pa njihovi, ka so isto davale (Horvat (SD), MIlošević (SD) idejo pomali sedet v čuzo :) SD se bori za nas, za našo socialo ipd. :)

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      19.11.2013 ob 20:03 lendavčan gost

      opomba: VIR k prejšnjim trditvam SUPERVIZOR! in komentar g. Franca GONC RRA MURA za Evropska sredstva za Pomurje

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.