https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Pravljični večer za »velike« ljubitelje pravljic

Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota, 20.11.2013 ob 14:00  

Včeraj je v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota potekal Pravljični večer za odrasle 2013, ki ga organizira že peto leto zapored Mariborska knjižnica v sodelovanju s knjižnicami iz partnerskih mest.

Pravljice so pripovedovali: Vesna Radovanovič iz Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota, Liljana Klemenčič iz Knjižnice Ivana Potrča Ptuj, Darja Plavčak iz Knjižnice Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica, Darinka Čobec iz Knjižnice Lenart ter Robert Kereži in Andreja Erdlen iz Mariborske knjižnice. Za vmesne glasbene vložke na violončelu je poskrbela glasbena gostja Valerija Šömen.

»Pripovedovalci si pravljico, ki jo izberejo za pripovedovanje, sami določijo glede na lastni vzgib in zanimanje. Pri tem jih ne usmerjamo, želimo pa si, da bi bile pravljice, ki so na repertoarju tiste z močnejšo vsebino, take, ki nas navajajo k močnejšemu razmišljanju in dojemanju sveta ter drug k drugemu. Obisk je na vseh lokacijah iz leta v leto večji. Opazi se, da zanimanje za pravljice tudi pri odraslih ni zamrlo. To je mogoče posledica današnjega hitrega tempa življenja, da se še bolj čutimo in vrnemo k temu, kar nam je blizu,« nam je povedala Maja Logar, vodja službe za mlade bralce v Mariborski knjižnici.

Vesna Radovanovič je pripovedovala pravljico z naslovom Terezini biseri iz zbirke Mislice avtorja Ferija Lainščka. Robert Kereži se je predstavil s pravljico, ki prihaja iz Afrike in nosi naslov Prepir. Andreja Erdlen je pripovedovala zgodbo, na katero je naletela, ko je bila še majhna deklica. Darja Plavčak, ki prihaja v soboško knjižnico že tretje leto zapored, je obiskovalce tokrat popeljala na kratek sprehod k sosedom na Hrvaško, in sicer s pravljico z naslovom Car in prebrisani starec. Zgodbo o tem, da bogastvo ne prinaša sreče in da so druge še pomembnejše stvari za srečo, nam je povedala Darinka Čobec. Kot zadnja se je s svojo pravljico o princesi in princu predstavila Liljana Klemenčič. Ob koncu pravljičnega večera so pripovedovalci v znak zahvale za prelep pravljični večer prejeli še čisto sveže tiskano knjigo, ki jo lahko stisnemo nekomu v dlan.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.11.2013 ob 12:31 MAČO gost

      Takim luštnim frajlam , kot so tukaj , je potrebno pripovedovat drugačne pravljice . Fsebina mora biti malo bolj erotična !Za prelepi večer , ki ga lahko stisnemo (NEKOMU V:::::::) !

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.