https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

Mešani pevski zbor Cantate slavil na regijskem tekmovanju

Gornja Radgona, 26.11.2013 ob 14:00  

 V organizaciji Območne izpostave Javnega sklada za kulturne dejavnosti Gornja Radgona in OŠ Gornja Radgona, je potekalo tradicionalno regijsko tekmovanje odraslih pevskih zasedb 2013 za Štajersko in Pomurje.


Nastopilo je deset zborov iz obeh skrajnjih severovzhodnih regij, ki so si nastop na regijskem tekmovanju zagotovili po uspehih na območnih in medobmočnih revijah. Še pred pričetkom tekmovanja, ki ga je vodila Vera Granfol, je prisotne pozdravil ravnatelj OŠ Gornja Radgona Dušan Zagorc.

Nastopilo je deset pevskih zborov v različnih zasedbah, ki so zapeli po štiri skladbe. Strokovna žirija, predsednik Damijan Močnik ter člana: Danica Pirečnik in Sebastjan Vrhovnik, so imeli težavno delo, saj so se praktično vsi zbori odlično odrezali. Pevci in pevke mešanega pevskega zbora Cantate iz Murske Sobote, so prvič nastopili na tovrstni reviji in so poleg najvišjega števila točk ter zlatega priznanja, prejeli še štiri posebna priznanja.

 

Končni rezultati: 1. Mešani pevski zbor Cantate, Murska Sobota – vodja: Dejan Prasl (zlato priznanje – 81 točk); 2. Vokalna skupina A cappella KUD Rače – vodja: Tone Žuraj (zlato priznanje – 80 točk); 3. Vokalna skupina Fantje na vasi KUD Rače – vodja: Tone Žuraj (srebrno priznanje – 77,30); 4. Komorni zbor Škrjanček KUD Rače – vodja: Tone Žuraj (Srebrno priznanje – 75,70); 5. Komorni moški zbor Ptuj – vodja: Nina Lorber (Srebrno priznanje – 73,30); 6. Moški vokalni kvintet Aeternum, Črenšovci – vodja: Andrej Tibaut (Srebrno priznanje – 71,30); 7. Moški pevski zbor Slava Klavora Maribor – vodja: Samo Podbrežnik (Bronasto priznanje – 66,30); 8. Oktet KUD Oton Župančič, Tinje – vodja: Marjan Kranjc (Bronasto priznanje – 65,30) in Pevsko društvo Okarina, Ormož – vodja: Zlatka Puklavec Banjanin (Bronasto priznanje – 65,30); 10. Mešani pevski zbor KD Cerkvenjak – vodja: Marjan Kranjc (Priznanje za sodelovanje).

Poleg omenjenih so bila podeljena tudi posebna priznanja, izmed sedmih posebnih priznanj pa so kar štiri pripadala Mešanemu pevskemu zboru Cantate, ki je potrdil, da je bil najboljši na srečanju v Gornji Radgoni. Priznanje za najboljši mešani zbor tekmovanja: MePZ Cantate, Murska Sobota; Priznanje za najboljšo malo pevsko skupino tekmovanja: Voklana skupina A cappella KUD Rače; Priznanje za najboljšo zasedbo, ki se je prvič udeležila regijskega tekmovanja: MePZ Cantate, Murska Sobota; Priznanje za najboljšo izvedbo skladbe, napisane od leta 1980 do danes: Pevsko društvo Okarina, Ormož, za skladbo Vodomke, Jakoba Ježa; Priznanje za najboljšo izvedbo slovenske ljudske pesmi: MePZ Cantate, Murska Sobota, za skladbo Venci Veili, Urške Pompe; Priznanje za obetavnega zborovodjo: Dejan Prasl, MePZ Cantate, Murska Sobota; Priznanje za obetavno zasedbo: Komorni zbor Škrjanček, KUD Rače.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.11.2013 ob 10:00 gost gost

      Kaj pa lendavska Vita?? Z našimi zbori se ne upajo spopasti, vedno se hvalijo z dosežki v tujini, res me zanima, česa so sposobni doma. Upam, da bodo korajžni in pokažejo nekega dne tudi na naših tekmovanjih, kaj zmorejo. l.p.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.11.2013 ob 15:02 gost gost

      Zakaj ste pa tukaj izbrisali edino komentar? Pa sploh ni bil žaljiv, samo vprašanje se je postavilo in to zelo korektno.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.11.2013 ob 16:07 LOJZE gost

      TEN DEKLAN TRBEJ FEJST GOR NAKLASTI ! Vej pa znate ka !!!??? TOLE POTEM NAJ BO ZA ZAHVALO :

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.11.2013 ob 7:28 eden gost

      Gost, če bi dobro prebral, bi videl da je bilo tekmovanje v G. Radgoni - se pravi, je bilo doma in ne v tujini :)

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.11.2013 ob 15:19 gost gost

      @eden, si dobro prebral, kaj sem napisal? Poskusi še enkrat, morda ti bo sedaj kliknilo..:)) Jaz dobro vem, kje je bilo tekmovanje..vprašal sem nekaj drugega..

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.11.2013 ob 14:16 eden gost

      mi je kliknilo :)

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.