https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ROKOMET

V soboto pomurski rokometni derbi

27.11.2013  

Pred sobotnim pomurskim rokometnim derbijem 2. slovenske rokometne lige  med Pomurjem in Arcont Radgono, ki se bo odvijal v soboto, 30. 11. 2013 ob 19. uri v Športni dvorani v Radencih, smo opravili pogovor s trenerjem RK Pomurje in vodstvom RK Arcont Radgona.

 

Kako ste zadovoljni z opravljenimi pripravami in doseženo formo?

RK Pomurje

Od začetka sezone se je v naši ekipi marsikaj spremenilo. Igralski kader smo sestavljali cele priprave in ga še sedaj dopolnjujemo. Žal smo že izgubili 3 igralce na katere smo močno računali, prav tako smo ostali brez lanskih nosilcev igre. Težko nam je bilo sestaviti trening, kjer bi bili prisotni prav vsi igralci. Trenutno je situacija nekoliko boljša in lahko bolj kvalitetno treniramo.
Ekipa je še dokaj nezrela in nekateri so si po treh zmagah ustvarili napačno sliko, kaj zmoremo. Dejstvo je namreč, da lahko zmagamo samo kot ekipa in ne posameznik. Imamo še preveč nihanj med dobro in slabo igro. Pomembno je, da igralci postanejo pravi prijatelji, da se bodo žrtvovali eden za drugega, si pomagali in se nenehno podpirali. Samo s skupnimi močmi bomo dosegli zastavljene cilje.

RK Arcont Radgona

Tako kot že nekaj let smo se tudi letos ob pričetku sezone spopadali z vrstami različnih poškodb, ki nam onemogočajo popolno prisotnost na treningih in tekmah. Začetek tekmovanja v sezoni 2013/2014 nam je prinesel sorazmerno težko razporeditev.

RK Arcont Radgona

Kako ocenjujete start v novo sezono?

RK Pomurje
Glede na prej opisane težave, je bil začetek sezone dokaj soliden. Zelo pomembna je bila zmaga na prvi tekmi, saj nam je vlila prepotrebno samozavest in voljo do dela. Ekipni duh nam je pomagal, da smo v 5. krogih kar 3 krat zmagali, pa čeprav samo za gol. V zadnjih tekmah smo doživeli hladen tuš, samo zato, ker se nismo držali dogovora, delali preveč individualnih napak in s tem doživeli tri visoke poraze.

RK Arcont Radgona

Ne skrivamo, da smo želeli kakšno točko več, a z doseženim vseeno moramo biti zadovoljni, saj je jedro naše letošnje ekipe izjemno mlado. Težko je pričakovati od ekipe, katere povprečna starost ne presega 19 let, da bodo celotno tekmo odigrali na vrhunski ravni. Marsikatero tekmo smo izgubili v zadnjih minutah,  kar je pripisati neizkušenosti mladeničev RK Arcont Radgona in česar jim gotovo ne moremo zameriti.

RK Pomurje

Pričakovanja na pomurskem derbiju?

RK Pomurje
Vsekakor pričakujem napeto, dinamično in zelo borbeno tekmo, ki se bo odločala v zadnjih minutah. Upam, da bodo gledalci napolnili dvorano ter da bomo zadovoljili njihove apetite. Rezultat derbija je zelo težko napovedati. Tudi v prejšnjih sezonah so bile tekme dokaj izenačene. Ekipi in igralci se med seboj poznamo "rokometno" in osebno, smo prijatelji, ampak na igrišču bo to za 60 minut pozabljeno. Tako kot oni poznajo naše skrivnosti, upam da tudi mi poznamo njihove. Situacijo prikazuje tudi lestvica, kjer smo skupaj. Posebna motivacija za tako srečanje ni potrebna, saj si vsak želi, da bi premagal soseda. Domačini so vsekakor favoriti, že zaradi domačega igrišča, upam pa, da zmaga ekipa iz levega brega Mure.

RK Arcont Radgona
Pred pomurskim derbijem, kot ga poimenujete mediji, želimo, da se tekma odigra tako kot vse druge: v športnem duhu, brez poškodb, pred  polno dvorano pravih športnih navdušencev, ki naj uživajo v odlični rokometni igri. Na "derbijih" ni favorita, te tekme so odvisne tudi od dnevne forme,  psihične pripravljenosti, razpoloženja igralcev ... V imenu kluba vabim vse, da se nam pridružite v soboto ob 19.00 uri v Športni dvorani v Radencih in uživate v rokometni igri.

RK Arcont Radgona


Pričakovanje kluba v letošnji sezoni?

RK Pomurje
V ekipi moramo doseči nivo razmišljanja, da se brez timskega duha, borbe, igre s srcem ter upoštevanja dogovora, tekme ne moremo dobiti. Z moštveno podporo bomo tudi odpraviti nepotrebna nihanja. Z dobrim delom na treningih bomo dobivali na samozavesti, s tem pa bomo močnejši in boljši, ne samo na igrišču, temveč tudi v privatnem življenju.
Do konca jesenskega dela imamo možnost še za kakšno zmago in tako priključitev zgornjemu delu lestvice. Po odigranih tekmah in ogledanih posnetkih drugih tekem lahko vidimo, da je veliko ekip približno enake kvalitete.
Trenutno smo sami sebi, še vedno, največji nasprotnik, zato upam, da bomo v bodoče delali čim manj napak.


RK Arcont Radgona

Naši cilji ostajajo isti: še naprej vzgajati in vzgojiti kar največ domačih igralcev v vseh selekcijah in s tem ohraniti jedro članske ekipe, ki bo sposobna  zaključiti prvenstvo v prvem delu lestvice. Naša želja je tudi večino tekem odigrati brez poškodb.

 

RK Pomurje

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.