https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Veteranski judoist Bogdan Lešnjak bronast v Abu Dhabiju

28.11.2013  

Od 24. do 26. novembra se je v Združenih arabskih emiratih v njihovem glavne mestu Abu Dhabi odvijalo svetovno veteransko prvenstvo v judu. Tekmovanja se je udeležil tudi najstarejši tekmovalec in glavni trener Judo kluba Beltinci Bogdan Lešnjak, ki je nastopil v ponedeljek in osvojil odlično tretje mesto!


V njegovi kategorije do 81 kg v starostni skupini od 40 let do 44 let je tekmovalo 23 tekmovalcev. V prvem kolu se je Bogdan spopadel z Francozom Oudjama Aliom in žal zaradi trenutka nepazljivosti borbo izgubil, ampak sledile so repasažne borbe. V 1. kolu repasažnih borb se je spet spopadel s Francozom Zehar Ramdameom in tokrat prepričljivo zmagal z ipponom, v 2. kolu se je spopadel z nasprotnikom iz Turčije Elveren Zeyldom in tudi tokrat zmagal z ipponom. Sledil je boj za 3. mesto v katerem je njegov nasprotnik spet bil tekmovalec iz Francije Loutoby Fabrlcelom. Tudi tokrat so se na koncu veselili Slovenci saj je Bogdan z odlično borbo premagal Francoza in zasedel odlično 3. mesto. S tem je Bogdan Lešnjak 2-kratni evropski prvak iz leta 2012 in 2013, temu pa je dodal še tretje mesto iz svetovnega veteranskega prvenstva 2013 v Abu Dhabiju.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.11.2013 ob 19:28 kasi gost

      Te je se nej zapreti??!!

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.