https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Policist napaden med opravljanjem uradne naloge

01.12.2013 ob 9:15  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali štiri prometne nesreče, sedem kaznivih dejanj, devet kršitev javnega reda in miru, zasegli osebni avtomobil, pridržali eno osebo in dva primera povoženja divjadi.


Ob 14. uri je izven naselja Radomerje zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču, prišlo do trčenja med dvema osebnima avtomobiloma. Trčenje je bilo tako silovito, da je ena oseba na kraju poškodbam podlegla, ena oseba je bila hudo telesno poškodovana, dve pa lažje. Na vozilih je nastalo za 15.000 EVR škode. Cesta je bila v času ogleda zaprta za ves promet.

Na področju kriminalitete so obravnavali poškodovanje elektro omarice, tatvino goriva iz rezervoarja tovornega avtomobila, tatvino artiklov v trgovini, dva vloma v stanovanjski hiši, lahko telesno poškodbo in napad na policista, ko ta opravlja uradne naloge.

Javni red in mir je bil kršen štirikrat v zasebnih prostorih in trikrat na javnem kraju. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali. Obravnavani sta bili tudi dve kršitvi ukrepa o prepovedi približevanja. Kršiteljema so bili izdani plačilni nalogi.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola je bil pridržan voznik osebnega avtomobila. Zasegli so tudi osebni avtomobil, ker ga je voznik vozil brez ustreznega vozniškega dovoljenja. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je avto vozil tudi pod vplivom alkohola.

Pogostejše meritve hitrosti bodo policisti izvajali dopoldan na območju mesta Murska Sobota.         

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.