https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ŠPORT

Dvoranski športi: Pomurski rokometni derbi Radgoni, nova zmaga Panvite Pomgrada

02.12.2013 ob 14:30  

Za nami je razmeroma slab vikend, kar se tiče ekpinih dvoranskih športov. Še najuspešnejši je za rokometaši Arcont Radgone, ki so dosegli prestižno zmago v pomurskem rokometnem derbiju. Poleg Radgončanov so novo zmago zabeležili le še odbojkarji Panvite Pomgrada. V posamičnih športih so člani RD Sobota dosegli odlične rezultate na mednarodnih turnirjih.


ODBOJKA

Odbojkarji Panvite Pomgrada so v tekmi enajstega kroga 1. DOL za moške v Murski Soboti premagali Go Volley s 3:2 (22, -15, -25, 19, 12). Ekipa Panvite Pomgrada je trenutno na četrtem mestu. Naslednjo tekmo igrajo, v soboto ob 19.00, v domači dvorani z ekipo Krka.

Več o tekmi si lahko ogledate TUKAJ.

Odbojkarice Keme Puconci so v osmem krogu 1. DOL v gosteh izgubile z ekipo Formis, rezultat je bil 3:2 (25:17,15:25,25:22,22:25,15:12). Trenutno so na drugem mestu. V naslednjem krogu, v soboto, gostujejo pri ekipi Braslovče.

Odbojkarice M. Sobote so v sedmem krogu 2. DOL za ženske VZHOD v gosteh izgubile z ekipo Celje, rezultat je bil 3:0 (25:16,28:26,25:10). Soboške odbojkarice so trenutno na sedmem mestu. V naslednjem krogu, v soboto ob 17.00, gostijo pri ekipi ŽOK Mislinja.

KOŠARKA

Košarkarji Radenske Creativa so v sedmem krogu izgubili z ekipo Lastovka Domžale z rezultatom 83:94. Soboški košarkarji so s tem porazom nazadovali na 12. mesto. V osmem krogu, v soboto, igrajo v gosteh z ekipo Hrastnika.

Več o tekmi si lahko ogledate TUKAJ.

ROKOMET

V pomurskem rokometnem derbiju so zmagali igralci Arcont Radgone, ki so v Radencih premagali ekipo Pomurja z rezultatom 30:22 (14:9). Ekipa Arconta je na devetem, Pomurje pa na enajstem mestu. V naslednjem desetem krogu Ekipa Pomurja gosti ekipo RD Jadran 2009 Hrpelje Kozina, ekipa Arcont Radgone pa gostuje pri ekipi RK Brežice.

Več o tekmi si lahko ogledate TUKAJ.

 

ROKOBORBA

Ta vikend so se tekmovalci RD Sobota udeležili dveh tekmovanj. Mlada ekipa je v soboto odpotovala na mednarodni turnir za mlajše in starejše dečke v srbski Sombor. Na tekmovanju je sodelovalo 144 tekmovalcev iz 5 držav.

Zelo uspešno so pri mlajših dečkih v kategoriji do 41 kg nastopili Nejc Gomboc (1. mesto) in v kategoriji do 30 kg Žan Črnko (2.mesto). Pri starejših dečkih je v kategoriji do 42 kg Denis Kočar osvojil 1.mesto. Luka Gumilar pa je v kategoriji do 38 kg osvojil 5. mesto. Na tekmovanju je nastopil tudi Klemen Podgorelec, ki pa je nažalost v kategoriji do 55 kg izpadel.


Prav tako se je v soboto mudil na tekmovanju Daniel Kočar, ki je zastopal slovenske barve na Hrvaškem, saj je v Petrinji potekal mednarodni mladinski turnir Mirko Kosmata. Daniel je nastopil v kategoriji do 55 kg in zasedel solidno 3.mesto.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.