https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Tombola v Domu starejših občanov Radenci

Radenci, 02.12.2013 ob 15:30  

V okviru projekta "Z roko v roki", ki je skupni projekt Kluba prekmurskih študentov, Pomurskega društva za krepitev socialnega dela in Doma starejših občanov Radenci, so študentje prostovoljci izvedli dogodek Tombola v DOSOR-ju, ki je potekal včeraj v DOSOR-jevi jedilnici.

Tokrat so se jim pri organizaciji in izvedbi pridružili tudi srednješolci, ki delujejo v okviru podmladka Rotary kluba Martjanci. Prostovoljci so tako ustvarili lepši svet tistim, ki jih potrebujejo ter jim z nasmehom, pogovorom in skupnim druženjem podarili lep dan. In ker so pred vrati trije dobri možje, so za vsakega obiskovalca tombole pripravili tudi majhno darilce, ki je ob zvokih harmonike prižgalo prenekatero iskro v očeh.

V domovih za starejše je osamljenost največja tegoba, s katero se sooča starostnik. Sodelavci Dosor-ja se tega zavedajo, zato so pripravljeni in usposobljeni, da se z mrežo toplih, pristnih medsebojnih odnosov in paleto aktivnosti vključujejo v starostnikovo zgodbo življenja ter svoje delo prilagodijo dihu njihovih dni. Zelo pomembni in dobrodošli pri ustvarjanju teh odnosov pa smo tudi prostovoljci, posebej mladi. V ta namen smo pripravili projekt Z roko v roki, ki je sestavljen iz večih dogodkov. Projekt poteka pa pod sloganom: »Bodi aktiven, ne pusti času, da te obrača!

Že samo ura študentove družbe lahko starostniku polepša dan, saj s svojim prihodom ta prinese v dom mladost, veselje in radost, česar se stanovalci veselijo, prostovoljec študent pa tako osebnostno zori in si nabira bogate življenjske izkušnje za kasnejše življenje.  Vsem, ki bi želeli sodelovati v projektu Z roko v roki so dosegljivi na elektronskem naslovu nusa@kps.si ali na telefonski številki 041 374 826.

Bodi aktiven, ne pusi času, da te obrača!

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.12.2013 ob 22:21 Charlie gost

      Bravo!! Čestitam mladim za odlično izpeljano akcijo!!!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.