https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V centru Murske Sobote odprli nove sanitarije za invalide

Murska Sobota, 04.12.2013 ob 7:00  

Na mednarodni dan invalidov, 3. decembra, je Mestna občina Murska Sobota, skupaj z URI-SOČA in Svetom za invalide v okviru projekta »Občina po meri invalidov«,  na Tržnici v Murski Soboti, otvorila javne sanitarije prilagojene invalidom. Zbrane sta nagovorila župan občine Murska Sobota Anton Štihec ter predsednik Sveta za invalide pri Mestni občini Murska Sobota Branko Gornjec. Predstavnica invalidov Anita Trebše se je predstavila s svojo lastno pesmijo.


Župan je poudaril, da želi biti Mestna občina Murska Sobota invalidom prijazna občina in da se vsi v občini prijetno počutijo. V ta namen so že, še preden so imeli akcijske načrte, izvajali nekatere arhitekturne ukrepe, in sicer so odstranjevali ovire na pločnikih, cestah in ostalih infrastrukturnih objektih, kjer lahko invalidi naletijo na težave. Župan je še poudaril, da se je občina s tem, ko je postala »Občina po meri invalidov« zavezala, da v okviru akcijskega načrta vsako leto v skladu s proračunom izvaja določene ukrepe za lažje in nemoteno življenje invalidov.

Zbrane je nagovoril tudi predsednik Sveta za invalide Branko Gornjec, ki se je občini zahvalil za pomoč in sodelovanje. Povedal je, da so v treh letih, odkar je sprejet akcijski načrt, veliko naredili za lažje in nemoteno gibanje invalidov, odstranjenih je bilo veliko ovir.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.12.2013 ob 14:50 Otvorili gost

      Otvorili?

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.12.2013 ob 17:46 nekdo gost

      Otrvorili??? A nismo iz Slovenije? Kaj pa morda namesto otvorili ODPRLI?????? :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.